Nogometaš je bil še pred nekaj dnevi v umetni komi, pri življenju pa so ga držali aparati, zato je njegovo čudežno okrevanje še toliko bolj neverjetno. Muamba lahko diha, se premika in govori brez pomoči, kar je razveselilo tudi njegovega trenerja.

"Pravijo, da je do tako hitrega okrevanja že prišlo. Vsak primer je drugačen,“ je dejal Owen Coyle, ki nenadni spremembi Muambovega zdravstvenega stanja pripisuje njegovi dobri telesni pripravljenosti in težkemu življenju v mladosti, ko se je moral za vsako stvar trdo boriti.

Angleški časnik The Sun poroča, da je nogometaš po prebujenju iz kome kot prvega zagledal očeta, takoj, ko se je zavedel, kje je, pa ga je najprej zanimal razplet tekme, na kateri je ušel smrti. "Oče, vem, kje sem, a povej mi, ali smo izgubili tekmo proti Tottenhamu?" so bile prve besede Muambe.

Muamba je bil po tragediji deležen podpore z vseh koncev sveta, ob strani pa mu ves čas soji tudi član Tottenhama Emmanuel Adebayor, ki 23-letnika obiskuje vsak dan. "Je močan. V zadnjih dveh dnevih je doživel veliko stvari, a zdaj se že vede normalno, kar je zelo pomembno. Trenutno je videti dobro,“ je sporočil nekdanji Arsenalov napadalec in se za hitro posredovanje na igrišču zahvalil tudi zdravniškemu osebju obeh klubov.

"Veseli smo, da so zdravniki Boltona in Tottenhama opravili tako izvrstno delo, hkrati pa se moramo zahvaliti tudi vsemogočnemu bogu,“ je še zaključil Adebayor.