Angleški dnevnik piše, da 26-letni napadalec sicer še ni od vodstva kluba zahteval prestopa, a v Cityju se dobro zavedajo, da je Džeko vse bolj nezadovoljen, ker mu trener Roberto Mancini ponuja vedno manj priložnosti za dokazovanje na igrišču. Angleži namigujejo, da bo zato “bosanski diamant“ po koncu sezone najverjetneje zamenjal klub, prav lahko pa bi se zgodilo, da bo prišlo do zamenjave igralcev z madridskim Realom. Džeko bi Cityjev sinje modri dres tako zamenjal z Realovim belim, obratno pa bi se zgodilo z Gonzalom Higuainom.

Takšen razplet bi verjetno zadovoljil oba trenerja, saj je Jose Mourinho že dlje časa znan kot Džekov velik oboževalec, Manciniju pa bi se z menjavo izpolnila želja, da bi v napadu imel dva Argentinca, sedanjega zvezdnika Sergia Agüera in novinca Higuaina.

The Sun piše omenja tudi, da naj bi zastopniki Džeka že oglaševali boljšim klubom po Evropi, med drugim tudi Bayernu, a Bavarci niso pokazali pravega interesa zanj.

Spomnimo, da je Džeko v City prestopil v lanskem zimskem prestopnem roku, ko je za 30 milijonov evrov odškodnine prišel iz Wolfsburga. V angleškem prvenstvu je letos dosegel solidnih 13 zadetkov, čeprav je v prvi postavi začel le 14 tekem.