Škandal se je pripetil po koncu prvenstvene tekme proti moskovski Lokomotivi, ki so jo gostje iz Mahačkale izgubili z 0:1. Medtem ko so ti zapuščali igrišče, je s tribun proti Sambi priletela banana, a to nogometaša iz Konga na srečo ni pretirano razburilo in je sadež pograbil in zalučal nazaj. Dogodek so pod drobnogled vzeli tudi policisti, a storilca zaenkrat še niso indetificirali.

Samba pa ni edini, ki se mu je kaj takega pripetilo. Žrtev rasističnih navijačev, in to kar dvakrat, je bil v preteklem letu tudi Sambin nekdanji soigralec Roberto Carlos. V obeh primerih so storilce našli, a sodniških dvoran nista videla, saj takšna dejanja v Rusiji niso obravnavana kot kriminalno dejanje.

"Smo globoko razočarani nad idiotskim dogodkom, ki se je zgodil našemu igralcu Christopherju Sambi. Verjamemo, da bodo predstavniki nogometne zveze in varnostne služba Lokomotiva obravnavali to dejanje, ter da bo storilec identificiran in kaznovan,“ ogorčenja v izjavi za javnost niso skrivali pri Anžiju.

Dogodek je vznemiril tudi Sambo, ki je v zimskem prestopnem roku prišel iz Blackburna. "Razburilo me je, da je prišlo do česa takega pred očmi otrok, ki so vse skupaj lahko spremljali s tribun. Skušam ne razmišljati o rasizmu. Želim verjeti, da do takšnih težav na globalni ravni ne prihaja . Morda se motim, a vseeno želim verjeti. Vsakršni škandal te vrste je posledica dejanja, ki ga je zagrešila ena neumna oseba. Na kaj takega se ne želim odzvati,“ je razočarano dejal v Kongu rojeni 27-letni igralec.