Ronaldinho je nedavno gostoval v oddaji na brazilski Globo TV, kjer so bile nogometne teme bolj v ozadju, precej več časa pa so posvetili dekletom in njegovemu privatnemu življenju.

“Težko je človeku, kot sem jaz, imeti resno zvezo z dekletom. Vse, kar se dogaja okoli mene, takoj postane novica v medijih. Ljudje želijo živeti normalno življenje, zato poskušam biti čim bolj diskreten, a to ni več mogoče, odkar so izumili telefone s kamero. In ta medijska izpostavljenost je lahko pretežko breme za dekle ob meni. Mnogi me tudi sprašujejo, kdaj bom prenehal živeti na način, kot živim sedaj, in kdaj bom vsaj malo upočasnil svoj življenjski ritem. Tem odgovarjam, da verjetno nikoli,“ je dejal Ronaldinho.

“Enako težko je, če ne skoraj nemogoče, da bi se v času, ko resno igram nogomet, poročil. Poleg vsega sem tudi preveč divji za kaj takega. Ne bom se poročil, dokler ne bom zmožen sprejeti umirjenega življenja v dvoje. Trenutno tega ne morem. Morda se bom poročil, ko končam nogometno kariero, a trenutnemu nimam prav nič proti samskemu življenju. Svojega načina življenja pa mi niti ni treba nikomur opravičevati, kajne?“ je še povedal priljubljeni nogometaš.