Bayern : Basel 7:0 (3:0); 0:1**

Robben 11., 81., T. Müller 42., Gomez 44., 50., 61., 67.

Začetni postavi:

Bayern: Neuer; Lahm, Boateng, Badstuber, Alaba; Luiz Gustavo, Kroos; Robben (,Tymoshchuk/82.) Müller (Schweinsteiger/70.), Ribery (Pranjić/79.); Gomez

Basel: Sommer; Steinhofer (Degen/70.), Abraham, Dragović, Park; Shaqiri (Zoua/80.), Cabral, Xhaka, F. Frei; Streller, A. Frei (Stocker/61.)

Bavarci, ki so prvo tekmo v gosteh izgubili z 0:1, so danes zmagali kar s 7:0. Začeli so z zelo napadalno postavo, ki je takoj prevzela pobudo, v 11. minuti pa tudi povedla, ko je žoga z nekoliko sreče prišla do Arjena Robbna, ta pa je sam rutinirano končal akcijo. Takoj zatem je imel Mario Gomez še dve lepi priložnosti, vendar je bil obakrat na mestu Yann Sommer. Potem se je igra malce umirila, a v 42. minuti so domači podvojili prednost, ko je po Robbnovi podaji z desne strani v polno iz bližine zadel Thomas Müller.

Le dve minuti pozneje je bil potnik v četrtfinale odločen, ko je Toni Kroos izvedel prosti strel, podal v kazenski prostor do Holgerja Badstuberja, ta pa je žogo poslal pred gol, kjer je bil Gomez in zadel za 3:0. V drugem polčasu je Mario Gomez že v 50. minuti povišal na 4:0 po podaji Francka Riberyja z leve strani, v 61. minuti pa je Bayernov napadalec z glavo dosegel "hat-trick". In to po novi podaji Riberyja, ista igralca pa sta sodelovala spet v 67. minuti in spet je zadel Gomez. V 81. minuti je Robben dokončal Baslovo katastrofo, ko je v 81. minuti preigral vratarja in zabil za 7:0.

Inter : Olympique Marseille 2:1 (0:0); 0:1**

Milito 75., Pazzini 96.(11m); Brandao 92.

Začetni postavi:

Inter: Julio Cesar; Maicon, Lucio, Samuel, Nagatomo; Poli (Cambiaso/74.), Zanetti, Stankovic; Sneijder (Obi/58.); Forlan (Pazzini/58.), Milito

Marseille: Mandanda (RK); Azpilicueta, Diawara, N'Koulou, Morel; Diarra, Mbia; Valbuena (Cheyrou/76.), Amalfitano, A. Ayew (Bracigliano/95.); Remy (Brandão/88.)

Inter je na domačem igrišču prav tako lovil zaostanek z 0:1 proti Marseillu. Kljub temu, da je tekmo dobil z 2:1, pa je zaradi gola v gosteh napredoval francoski klub. Dvoboj v Milanu je v prvem polčasu ponudil enakovredno predstavo. Oboji so imeli žogo približno enako časa v nogah, oboji so imeli obdobja, v katerih so pritiskali proti tekmečevim vratom, še najbližje zadetku pa je bil Interjev napadalec Diego Milito, ko je v 11. minuti poskusil z glavo, vendar je bil Steve Mandanda na mestu. Tudi sicer je bil Inter pri tovrstnih akcijah nevarnejši, tudi prek Wesleyja Sneijderja je enkrat ogrozil Marseillova vrata.

V drugem polčasu je Inter povišal ritem, a si pravih priložnosti ni ustvaril, na drugi strani je po strelu Souleymaneja Diawaraja posredoval Julio Cesar v 72. minuti. Toda le tri minute zatem so Italijani izničili zaostanek s prve tekme, ko je po gneči in veliki zmedi pred Marseillovimi vrati zadel Milito. Ko je vse že kazalo na podaljške, pa je v drugi minuti sodniškega dodatka rezervist Brandao izkoristil neodločnost ožje Interjeve obrambe in s strelom po tleh z dobrih desetih metrov svoji ekipi priigral četrtfinale. Tega ni mogel preprečiti niti Giampaolo Pazzini, ki je čisto ob koncu tekme zadel z bele točke - a le za Pirovo zmago Interja.

V sredo bosta znana še zadnja četrtfinalista. Para sta Real Madrid - CSKA Moskva (prva tekma 1:1) in Chelsea - Napoli (1:3). Že prejšnji teden je Benfica s skupnim izidom 4:3 izločila Zenit St. Peterburg, Milan je prav tako skupno slavil 4:3 proti Arsenalu, Barcelona je kar z 10:2 odpravila Bayer leverkusen, Apoel pa je po enajstmetrovkah izločil Lyon.