Čeprav je City lansko zimo Wolfsburgu za Džeka odštel okoli 30 milijonov evrov, reprezentant BiH pa je letos dosegel že 18 zadetkov, to vseeno ne privablja nasmeha na njegova usta, saj je Džekova situacija v klubu vsej prej kot rožnata, prostora v enajsterici na igrišču pa je zanj vedno manj.

Džeko je za City do sedaj na 54 tekmah dosegel 24 zadetkov, kar niti ni slaba statistika, glede na to, da se je moral najprej prilagoditi na angleško okolje, trener Roberto Mancini pa ga je večinoma vedno uporabljal za zlato rezervo, medtem ko si mesta v začetni enajsterici nikakor ni uspel pridobiti za več kot nekaj tekem, nato pa se je vedno znova ponovno znašel na klopi.

Ker se v moštvo očitno kmalu vrača tudi Carlos Tevez, gre pričakovati, da bo bo Džeko za muhastim Argentincem in nedotakljivima Sergiom Agüerom in Mariom Balotellijem postal šele četrta Mancinijeva izbira v napadu. Tu pa se njegove tegobe še zdaleč ne končajo.

Po poročanju angleških medijev se v Cityju želijo poleti okrepiti z izvrstnim strelcem Arsenala Robinom van Persiejem, po odličnih predstavah v dresu Feyenoorda pa se v Manchester verjetno vrača tudi na Nizozemsko posojeni švedski mladenič John Guidetti.

Glede na vse omenjeno niti ne čudi, da je Džeko v Manchestru vse bolj nesrečen in nervozen, kar kaže tudi z določenimi gestami in reakcijami na igrišču, kot je bil denimo primer pretekli teden, ko ga je v Lizboni Mancini zamenjal med tekmo evropske lige proti Sportingu.

Takšen razvoj dogodkov pa je že privabil pozornost nekaterih italijanskih velikanov, ki bi se rade volje okrepili z Džekom, za katerega City skoraj zagotovo ne bo zahteval 30 milijonov evrov, kolikor je sam plačal zanj. Italijanski mediji pišejo, da sta predvsem Inter in Juventus nemudoma pripravljena začeti pogovore glede prestopa odličnega napadalca v svoje vrste.