Ronaldo je v soboto zadel dvakrat in Realu izdatno pomagal do zmage s 3:2, s katero je kraljevi klub ostal 10 točk pred Barcelono. Portugalski zvezdnik pa se je poleg zmage in obeh zadetkov veselil tudi velikega podviga, saj je za zahteven dosežek (doseči gol proti vsaki ekipi v ligi) potreboval zgolj 89 tekem.

Odkar se je preselil v Real, je na prvenstvenih tekmah dosegel že 98 zadetkov, največ od njih pa jih je zabil Malagi (10). V lanski sezoni je bil Ronaldo prvi strelec lige, ko je dosegel rekordnih 40 zadetkov, letos pa je na dobri poti, da rekord še izboljša, saj je 12 krogov pred koncem zadel že 32-krat. Bo pa imel do konca hudo konkurenco v Lionelu Messiju, ki gole prav tako zabija kot po tekočem traku in s 30 zadetki za Portugalcem zaostaja le za dva.

Zadetki Ronalda proti klubom v španski primeri: Malaga 10, Getafe in Sevilla 8, Villarreal in Athletic Bilbao 7, Racing Santander, Levante in Zaragoza 6, Osasuna in Barcelona 5, Rayo Vallecano, Valencia in Atletico Madrid 4, Mallorca in Espanyol 3, Real Sociedad in Betis 2, Granada in Sporting Gijon 1.