Z nepričakovano zmago v Rimu se je Bologna zavihtela celo na 9. mesto v serie A in se ji v zaključku sezone očitno ne bo treba obremenjevati z obstankom v ligi, saj ima sedaj pred 18. Leccejem 10 točk prednosti.

Obračun na Olimpicu so bolje začeli gostje, za katere je prvič po novembru od prve minute igral tudi Krhin. Bologna je namreč z zadetkom Danieleja Portanove povedla že v 11. minuti. Ko je v 28. minuti na 2:0 povišal Alessandro Diamanti, je že postalo jasno, da se v Rimu najverjetneje obeta presenečenje. Ob visokem zaostanku se je nervoza lotila domačih nogometašev, ki so v 43. minuti ostali na igrišču le z desetimi igralci, saj je bil izključen Metuzalem.

V drugem polčasu je najprej za nekoliko optimizma v domačem taboru poskrbel gostujoči branilec Matteo Rubin, ki je premagal svojega vratarja, a le dve minuti kasneje je pri Laziu rdeči karton dobil še Alvaro Gonzalez in z dvema igralcema manj ter ob golu zaostanka se sinje modrim ni obetalo nič dobrega.

Ko so pri Laziu še razmišljali, kako se z deveterico postaviti na igrišču, je padel še četrti zadetek na tekmi, zanj pa je poskrbel slovenski reprezentant. Bologna je imela prosti strel 17 metrov od vrat, po strelu pa je žoga zadela živi zid in se odbila nazaj na rob kazenskega prostora, tam pa je bil na pravem mestu Krhin, ki se je odločil za takojšen strel, s katerim je premagal domačega vratarja. Mladi Slovenec se je tako v svojem 14. nastopu v serie A veselil prvega zadetka.

Krhin je svoj debi na veliki sceni na Apeninskem polotoku dočakal v sezoni 2009/10, ko mu je v dresu Interja priložnost ob zaključkih dobljenih tekem petkrat ponudil Jose Mourinho. V naslednji sezoni je prestopil v Bologno, kjer je lani zaigral na štirih prvenstvenih tekmah in na igrišču prebil 214 minut. V letošnji sezoni bo svojo minutažo Rene še precej izboljšal, saj je včeraj odigral peto letošnjo tekmo v serie A, skupaj pa je na zelenici prebil že 324 minut.