Benfica – Zenit 2:0 (1:0) - skupni izid 4:3

Strelca: Maxi Pereira 45., Nelson Oliveira 92.

Benfica: Artur, Emerson, Luisao, Maxi Pereira, Jardel, Javi Garcia, Bruno Cesar, Gaitan (Matić 72.), Witsel, Oscar Cardozo (Nelson Oliveira 80.), Rodrigo (Nolito 62.)

Zenit: Malafejev, Anjukov (Bruno Alves 57.), Criscito, Lombaerts, Hubočan, Širokov, Zirjanov (Fajzulin 70.), Semak, Denisov, Bistrov (Lazović 46.), Keržakov

V Lizboni je Benfica lovila zaostanek s prve tekme, ki jo je izgubila z 2:3. V prvem polčasu je bila boljši tekmec, več napadala, imela žogo več v posesti in tudi večkrat poskusila s streli, toda Zenitova obramba je svoje delo dobro opravljala. Toda le do izdihljajev prvega polčasa, ko je po podaji Axla Witsla s peto zadel Maxi Pereira.

Tudi v drugem polčasu je bila Benfica boljša, čeprav je Luciano Spaletti skušal z Dankom Lazovićem popraviti svoj napad. Toda kljub vsem osvežitvam bi Benfica lahko v 70. minuti odločila tekmo, ko je Oscar Cardozo že premagal Vjačeslava Malafejeva, a je žoga zletela mimo vrat. Isti igralec je nevarno meril tudi pet minut pozneje, a je Malafejev dobro posredoval, Jardel pa je v 82. minuti z glavo meril mimo vrat. Vseh teh zgrešenih priložnosti pa Rusi niso znali kaznovati, še več, Portugalci so ob koncu prek Nelsona Oliveire zabili še drugi gol na tekmi in potrdili pot med najboljših osem.

Arsenal – AC Milan 3:0 (3:0) - skupni izid 3:4

Strelci: Koscielny 7., Rosicky 26., Van Persie 42. (11-m)

Arsenal: Szczesny, Sagna, Koscielny, Vermaelen, Gibbs, Rosicky, Song, Oxlade-Chamberlain (Chamakh 75.), Walcott (Park 84.), Van Persie, Gervinho

AC Milan: Abbiati, Abate, Mexes, Thiago Silva, Mesbah (Bonera 90.), Nocerino, Van Bommel, Emanuelson, Ibrahimović, Robinho, El Shaarawi (Aquilani 70.)

Čeprav se je zdelo, da je bil dvoboj Arsenala in Milana odločen že v italijanski prestolnici mode, kjer so rdeče-črni topničarje domov poslali s štirimi goli v mreži, pa se izbranci Arsena Wengerja s tem niso strinjali. Sinoči so na stadionu Emirates, kjer so pravico delili Slovenci na čelu z Damirjem Skomino, izvrstno začeli tekmo in že v šesti minuti zadeli prek Laurenta Koscielnyja, ki je z ramo poslal žogo v Milanovo mrežo.

Po dveh novih priložnostih Robina van Persieja v 10. in 19. minuti (obakrat se je izkazal Christian Abbiati) pa so še več negotovosti v rdeče-črne vrste domači vnesli v 26. minuti, ko je Tomaš Rosicky z dobrih desetih metrov povišal na 2:0. Da v Milanovi slačilnici med odmorom zagotovo ne bodo mirni, pa je poskrbel van Persie, ki je v 43. minuti unovčil enajstmetrovko. To sta zakrivila Djamel Mesbah in Antonio Nocerino, ki sta podrla Alexa Oxlade-Chamberlaina. Tik pred koncem polčasa je imel sicer priložnost za zadetek tudi Milan, vendar je Stephan El Sharawy zgrešil vrata.

Po malce bolj umirjenem začetku drugega polčasa so v 59. minuti imeli domači kar dve izvrstni priložnosti, a se je pri obeh poskusih Gervinha in van Persieja Abbiati izkazal. Na drugi strani je Zlatan Ibrahimović v 62. minuti po napaki domačega vratarja za malo zgrešil od daleč, izjemno priložnost pa je v 77. minuti zapravil Nocerino, ki je iz bližine meril točno v Wojciecha Szczesnyja. Sama končnica tekme je bila malce previdnejša, tako da je Milanu uspelo ustaviti vse poskuse domačih.