Za angleški časnik Guardian je tako nesporni favorit za vročo klop londonskega velikana nihče drug kot Jose Mourinho. Realov strateg po mnenju številnih španskih in angleških medijev poleti končuje svojo epopejo v Madridu in se vrača na Otok, kjer je po lastnih besedah doživel enega najlepših obdobij svoje bleščeče trenerske kariere.

Domišljijo angleških medijev je 49-letni kontroverznež razvnel že pretekli teden, ko se je s svojo boljšo polovico odpravil v angleško prestolnico, kjer si je menda kupil hišo. In četudi je Mourinho še pred časom trdil, da ga pri Chelseaju čakajo še neporavnani računi, se takšen scenarij zdi le malo verjeten nekdanjemu Barceloninemu in Realovemu igralcu Michaelu Laudrupu.

"Chelsea je trenutno v tranziciji, saj bodo mogli nadomestiti nekatere starejše igralce. Nekateri izmed njih so bili v času Mourinha pri Chelseaju ključni. Močno dvomim, da bi se vrnil in svojim nekdanjim zvezdnikom rekel: 'Oprosti, ampak morate oditi, moram sestaviti novo moštvo.' Ne verjamem, da bi lahko to storil,“ je za Sky Sports ocenil Danec, ki ga je odhod Villasa-Boasa kar nekoliko presenetil.

Potencialni kandidat, ki bi se lahko zavihtel na čelo Chelseaja, je po mnenju različnih medijev tudi trener trenutno najboljše ekipe na svetu Josep Guardiola. Španec je, kot je neimenovani vir blizu kluba povedal za ESPN, na vrhu Abramovičevega seznama želja, premožnemu Rusu pa gre na roko tudi dejstvo, da Barcelonin strokovnjak s klubom še kar ni podpisal pogodbe za prihodnjo sezono.

Poleg Mourinha in Guardiole angleški mediji omenjajo tudi Jürgena Kloppa, ki je, odkar je leta 2008 prišel v Borussio Dortmund, klub povsem preporodil in ga vrnil na pota stare slave.

Ugibanjem, kdo bi utegnil prevzeti moštvo s Stamford Bridga, ki po malem spominjajo že kar na loterijo, pa so se pridružile tudi številne športne stavnice, ki največ možnosti poleg Mourinhu (9:4) in Guardioli (9:2), pripisujejo tudi Rafaelu Benitezu (11:4) in Fabiu Cappelu (8:1). Na seznamu pa je moč najti tudi številne ostale prekaljene strokovnake, med katerimi so tudi Didier Dechamps (25:1), Joachim Löw (25:1) in celo Guus Hiddink (20:1), ki je pred kratkim podpisal deset milijonov evrov vredno pogodbo z Anžijem iz Mahačkale.