Villas Boas, ki je k Chelseaju prišel junija lani iz Porta, je plačal ceno za niz slabih rezultatov (le ena zmaga na zadnjih sedmih tekmah), ki so Chelsea potisnili na peto mesto na lestvici in tik pred izpad iz lige prvakov. V osmini finala so londonski nogometaši na prvi tekmi v gosteh izgubili proti Napoliju z 1:3. Kaplja čez rob pa je bil sobotni prvenstveni poraz pri West Browmich Albionu z 0:1.

"Na žalost rezultati in igre prve ekipe niso bili dovolj dobri in niso kazali nobenih znakov izboljšanja v ključnem delu sezone. Klub še vedno tekmuje v ligi prvakov, v pokalu FA in se poteguje za prva štiri mesta v domačem prvenstvu. Želimo si ostati konkurenčni na vseh frontah. Glede na vse to, smo prišli do zaključka, da je edina možnost zamenjati trenerja," je med drugim zapisalo vodstvo kluba Chelseajevi na spletni strani.

Chelsea je za Villasa Boasa pred letošnjo sezono Portu odštel visoko odškodnino, a sodelovanje ni obradilo sadov, zato je moral mladi Portugalec zelo hitro zaključiti z delom v Londonu.

Kdo bo njegov naslednik, še ni znano. Prejšnji teden je veliko prahu dvignil ljubljenec občinstva na Stamford Brigdu Jose Mourinho, ki se je pojavil v Londonu. To je takoj sprožilo številna ugibanja. Sam je povedal, da le kupuje hišo in da se ne vrača v London, a mediji so se cel teden ubadali s tem, ali bo prevzel Chelsea, Tottenham ali kar angleško reprezentanco.

Nemalo otoških medijev pa za novega trenerja modrih v prihodnji sezoni vidi Pepa Guardiolo, ki tako kot Mourinho po koncu sezone najverjetneje zapušča Španijo.