Slovenska vrsta je odigrala prvo tekmo v letu 2012. Izbranci Slaviše Stojanovića so se predstavili v novih, modrih dresih. Ti so toliko blagodejno vplivali nanje, da so proti tekmecem z Otoka vpisali nov neodločen izid, a na tretjem medsebojnem srečanju s Škoti - na enem so igrali 0:0, na drugi v Celju pa izgubili z 0:3 - le zabili prvi slovenski gol v škotsko mrežo. Njegov avtor je bil Andraž Kirm.

Slovenijo pred jesenskim začetkom kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2014, kjer se bo merila s Švico, Norveško, Islandijo, Ciprom in Albanijo, čaka še nekaj pripravljalnih tekem, jasno je že, da bo maja oziroma junija pripravljenost pilila proti Grčiji in Romuniji.

Stojanovič je ob zdravstvenih težavah Zlatana Ljubijankića, ki je začel na klopi, in Tima Matavža, ki ga zaradi poškodbe stegna ni bilo v ekipi, ter ob standardni obrambi v napad poslal Zlatka Dedića, iz zvezne vrste so mu pomagali Josip Iličić, Valter Birsa in tudi Kirm, medtem ko sta bila Rene Krhin in Aleksandar Radosavljević na položaju zadnjih "veznih".

Uvod tekme je bil precej enakovreden z nekaj priložnostmi na obeh straneh. Škoti so pokazali, da še zdaleč niso vešči le klasičnega otoškega nogometa, ampak so znali odigrati tudi po tleh. Sprva so bili nevarni v peti minuti, ko je Jamie Mackie sprožil mimo vrat, in predvsem v 26. minuti, ko je James Morrison nekoliko z leve strani namučil Samirja Handanovića, ki je s pomočjo okvirja vrat le ohranil mrežo nedotaknjeno.

Slovenci so imeli svoje priložnosti v tretji, ko je bil Birsa sam pred Allanom McGregorjem, a je bil slednji uspešnejši, 17., ko je Iličić od daleč meril mimo, in v 27. minuti, ko je Birsa s prostega strela preizkusil škotskega vratarja. Boljšo igro v teh trenutkih so domači kronali z zadetkom v 33. minuti, ko je po podaji Miša Brečka z desne strani z glavo zadel Kirm. Toda veselje ni dolgo trajalo. Že čez sedem minut so namreč Škoti izenačili, ko je po kotu z leve strani z glavo slovensko mrežo zatresel Christophe Berra.

Uvod drugega polčasa je postregel z nekaj polpriložnostmi, prvi večji aplavz pa sta v 61. minuti požela Birsa ob odhodu z igrišča in Haris Vučkić, ki je z vstopom na koprsko zelenico prvič zaigral za slovensko člansko vrsto. Svežino in kreativnost v zvezno vrsto gostiteljev je Stojanović skušal vnesti še z vpoklicem Dareta Vršiča namesto Iličića, a to ni pomagalo k bolj povezani igri.

Obe ekipi sta v teh trenutkih igrali bolj ali manj med obema kazenskima prostoroma s številnimi napakami pri podajah, ki pa ne za ene ne za druge niso bile usodne. V 80. minuti so imeli Škoti prvo resno priložnost v drugem delu, ko je z glavo le za las zgrešil Mackie. Dve minuti pozneje je bil nevaren Dedić, ki je s strelom po tleh za malo zgrešil škotska vrata, takoj zatem pa mesto na igrišču prepustil Ljubijankiću. Ob koncu tekme je napadu skušal pomagati še Nejc Pečnik, toda niti sveže moči Sloveniji niso več našle poti skozi škotsko obrambo.