Da ima ciprski nogomet tudi javnosti manj znano, temnejšo plat, je Perez spoznal prejšnji teden, ko so mu možje iz njegovega kluba Olympiacosa iz Nikozije s pištolo zagrozili, naj prekine pogodbo in se odreče trimesečni plači, ki mu jo dolgujejo.

"Prejšnji torek je moj odvetnik klubu poslal pismo, v katerem je zahteval pojasnilo za zamujanje plač. Ker do četrtka nismo dobili odgovora, smo napisali novega, v katerem smo zagrozili, da bomo obvestili Evropsko nogometno zvezo (Uefa). V petek sem pismo podpisal v pisarni svojega odvetnika,“ je za grški časnik Gol dejal južnoameriški nogometaš.

Kot so dejali pri Združenju nogometnih sindikatov FIFPro, se je Perez nameraval v nedeljo vrniti v domovino, načrte pa so mu v petek prekrižali napadalci. "V petek zvečer je nekdo potrkal na moja vrata. Nisem poznal teh ljudi. Eden izmed njih je nato snel kapuco in me udaril po vratu. Ukazali so mi, naj umaknem zahtevo po plačilu. Ko sem zavrnil, so me udarili v obraz, zaradi česar sem padel po tleh. Eden izmed možakarjev mi je grozil, da me bodo še huje poškodovali, nato pa ob mojo glavo prislonil pištolo. Zagrozil mi je, da me bo ubil.“ Perez je ob tem še dodal, da je bil prisiljen podpisati dokumenta, na katerih je bil grb Olympiacosa.

Igralčevo izjavo je potrdil tudi predsednik Ciprskega sindikata profesionalnih nogometašev (PSAP) Spyros Neofytidis, ki se je z nogometašem po incidentu tudi sestal. "Klical me je okoli 11. ure zvečer. Bil je prestrašen. Imel je okrušen zob in rano na vratu.“

Neofytidis je nato 28-letnega branilca pospremil do policijske postaje, kjer je prijavil napad, nato pa že naslednji dan odpotoval v Venezuelo.