Nemec, ki se mu pogodba s Kölnom izteče poleti prihodnje leto, je zavrnil pogovore s klubskim vodstvom glede podaljšanja sodelovanja. Razlog za to so slabi rezultati kluba, saj se trenutno nahaja šele na 14.mestu bundeslige. Čeprav naj bi Köln Podolskemu ponujal pet milijonov evrov letne plače, nemškega reprezentanta ponudba ne zanima preveč.

Trener Arsenala Arsene Wenger je velik oboževalec Podolskega, v London pa ga je poskušal zvabiti že pred letošnjo sezono, a je nemški klub takrat zavrnil obe ponudbi topničarjev. Glede na to, da ima Podolski pogodbo le še za eno leto, Kölnu verjetno poleti ne bo ostalo drugega, kot da svojega najboljšega igralca proda, saj bo v nasprotnem primeru ostal brez kakršnekoli odškodnine, v moštvu pa bo imel nezadovoljnega nogometaša.

Podobno kot Bild poroča tudi kölnski Express, ki trdi, da med igralcem in Arsenalom ni še nič dokončno dogovorjenega ali podpisanega, a naj bi se to zgodilo zelo kmalu.

Podolski je v letošnji sezoni za Köln na 19 ligaških tekmah dosegel 15 zadetkov (polovico vseh, ki jih je klub dosegel na 23 tekmah) in je trenutno četrti strelec bundeslige. Njegove dobre predstave so vzbudile zanimanje tudi pri Schalkeju, a naj bi bil Arsenal trenutno v precej boljšem položaju, saj naj bi se Nemec želel preizkusiti tudi izven domovine.