“Kje je sploh ta Bosna? Zabili jim bomo osem golov!“ je pred tekmo za brazilske medije povedal Neymar, ki je srečanje ob Ronaldinhu začel v prvi postavi. Ko je Brazilija že v četrti minuti povedla, si je mladi zvezdnik Santosa najbrž mislil, da je kar dobro napovedal razplet tekme. A ni bilo tako.

Brazilci so po lepi akciji in močnem strelu Marcela resda hitro povedli, a to njihovih nasprotnikov z Balkana ni zmedlo. BiH je namreč izenačila že devet minut kasneje, ko je v 13. minuti Vedad Ibišević z dokaj nenevarnim strelom premagal neprepričljivega vratarja Julia Cesarja. Zadetek je spravil v delirij več tisoč bosanskih navijačev, ki so se zbrali na tribunah stadiona v St. Gallnu.

A gol Ibiševića ni bil slučaj, saj so imeli Bosanci še v prvem polčasu kar nekaj priložnosti, da tudi povedejo. Po proti napadu je v 35. minuti Zvjezdan Misimović neoviran prišel do strela z 12 metrov, a je zgrešil okvir vrat, nekaj minut kasneje pa je imel lepo priložnost še Miralem Pjanić, a je tokrat Cesar dobro posredoval.

Na odmor sta moštvi odšli rezultatsko poravnani, v drugem polčasu pa so gledalci gledali nogometno uspavanko z malo priložnostmi na obeh straneh. Še najbližje zadetku je bil Edin Džeko, ki se je v 89. minuti lepo rešil dveh branilcev, a je nato streljal mimo vrat. Vsi so po tem pričakovali le še zadnji sodniški žvižg in prijateljski remi, nato pa je v 91. minuti Saša Papac dosegel avtogol in pokvaril veselje številnih bosanskih navijačev, ki bi bili z remijem zelo zadovoljni.