Platini je v pogovoru za nemški časnik Welt am Sonntag pojasnil, da bi uvedba ene tehnologije za sabo potegnila še druge. Tako bi po njegovem mnenju morali nadzirati še prepovedane položaje. "Na vsaki tekmi imate deset prepovedanih položajev. Gol, kakršnega so dosegli Angleži na SP 2010, pa ni bil priznan, pa se zgodi enkrat na nekaj let," je dejal Platini.

Predsednik krovne evropske nogometne organizacije je predlagal, da namesto tehnike uporabijo rešitev iz nekaterih evropskih klubskih tekmovanj, ko je na tekmah pet sodnikov, dva spremljata samo dogajanje v kazenskih prostorih.

"Bolje je, da vključimo ljudi, ki lahko ocenijo situacijo, denimo pri igri z roko, kot pa uvajanje drage tehnologije," je še dodal Platini. Odbor Mednarodne nogometne zveze (Fifa) bo na zasedanju 3. marca odločal o tem, kdo od osmih ponudnikov, ki so se prijavili na razpis, bo prišel v ožji izbor za uvajanje tehnologije v nogometu. Končno odločitev o tehničnih pripomočkih naj bi Fifa sprejela 2. julija.

Platini pa je spregovoril tudi o evropskem prvenstvu, ki najboljše reprezentance čaka junija in julija. "Nemčija ima trenutno najboljše moštvo v Evropi. So mladi in kreativni, v kvalifikacijah niso izgubili niti enkrat. Ob Španiji so kandidati za sam vrh," je Nemčiji polaskal predsednik Uefe, ki je kot igralec leta 1984 s Francijo tudi sam osvojil evropski naslov. O svojih naslednikih ni našel tako pohvalnih besed: "Imamo dva ali tri vrhunske igralce, kot sta Karim Benzema in Franck Ribery, drugi pa so bolj tako tako."

Đoković: " Ne razumem, zakaj v nogometu ne uvedejo tehnologije

Z izjavo prvega moža Evropske nogometne zveze pa se gotovo ne bi strinjal Novak Đoković. Teniškega asa, ki velja za velikega navijača AC Milana, je namreč močno razjezila odločitev glavnega sodnika, ki je na sobotnem derbiju razveljavil regularen zadetek rdeče-črnih.

"Ne morem verjeti, kaj se je zgodilo. Žoga je bila za cel meter v golu. Ne razumem, zakaj v nogomet ne uvedejo tehnologije. Nogomet je le najbolj priljubljen šport na svetu,“ je na svojem twitter profilu protestiral Đoković in po srečanju dodal: "Odlična tekma, sijajen ritem. Čestitke Juvetu za borbenost, vendar je bil Milan boljša ekipa.“