PSV, ki je konec tedna doživel pravo blamažo v prvenstvu in kar z 0:3 izgubil proti Groningenu, je v evropski ligi pokazal drugačen obraz. Že na prvi tekmi je v gosteh premagal Trabzonspor z 2:1, včeraj pa je napredovanje potrdil na domačem igrišču z zmago s 4:1. Nizozemce je v vodstvo v 15. minuti povedel Dries Mertens z uspešno izvedeno enajstmetrovko, Tim Matavž je začel tekmo in v 31. minuti po Mertensovi podaji z glavo povišal vodstvo svoje ekipe. Že sedem minut pozneje so Nizozemci vodili s 3:0 po zadetku Kevina Strootmana. Burak Yilmaz je v 43. minuti zadel za 1:3, toda že tako majhne upe Turkov je pokopala izključitev Tolge Zengina le minuto zatem. V 53. minuti je za Nizozemce iz bližine še enkrat zadel Matavž. PSV v osmini finala čaka Valencia, ki je izločila Stoke City, ki je dvakrat slavila z 1:0.

Udinese, pri katerem je Samir Handanović branil vso tekmo, je po remiju brez golov na domačem igrišču sinoči v gosteh v Solunu hitro odgovoril na vprašanje o zmagovalcu dvoboja s Paokom. Danilo v šesti in Antonio Floro Flores v 15. minuti sta Italijanom takoj priigrala visoko prednost. Danilo je zabil z glavo, Floro Flores pa z močnim strelom z dobrih 20 metrov. Ko je v 51. minuti Maurizio Domizzi z bele točke zadel za 3:0, je bilo vseh dvomov dokončno konec. Udinese bo v osmini finala igral z AZ Alkmaarjem, ki je dvakrat z 1:0 izločil Anderlecht.

Wisla iz Krakova je na prvi tekmi doma igrala 1:1 proti Standardu iz Liegea. Zato bi za napredovanje morala tokrat zadeti v Belgiji, a ji ni uspelo (0:0). Tekmo je končala le z deseterico, saj je Gervasio Nunez v 63. minuti dobil drugi rumen karton, malo zatem pa je v igro vstopil Andraž Kirm, ki pa prav tako ni mogel pomagati svoji ekipi. Standard se bo v osmini finala pomeril s Hannovrom, ki je napredoval prek Bruggea z zmagama z 2:1 in 1:0.

V dvoboju Athletica Bilbaa in moskovske Lokomotive, pri kateri Branka Ilića ni bilo v kadru, so se na koncu veselili Baski. Rusi so doma zmagali z 2:1, včeraj pa so v Španiji igralci iz Bilbaa (kljub izključitvi Fernanda Amorebiete v 60. minuti) z zadetkom Ikerja Muniaina v 62. minuti odločili potnika med najboljših 16. Athletic bo za četrtfinale igral z Manchester Unitedom, ki je izločil Ajax. Na prvi tekmi so Angleži slavili z 2:0, doma pa izgubili z 1:2. Za United je zadel Javier Hernandez (6.), za Ajax pa Aras Özbiliz (37.) in Toby Alderweireld (87.).

V osmino finala pa je napredoval tudi Twente Enschede, ki je Steauo iz Bukarešte dvakrat premagal z 1:0. Za nagrado bo v naslednjem krogu igral s Schalkejem, ki je bil boljši od Viktorie Plzen. Po podaljšku (redni del se je tako kot na prvi tekmi na Češkem končal z 1:1) so Nemci slavili s 3:1, vse tri gole za Schalke je prispeval Klaas-Jan Huntelaar.

Metalist Harkov je zlahka odpravil Salzburg. Na prvi tekmi ga je v gosteh ugnal s 4:0, doma pa je slavil s 4:1. Metalist bo v osmini finala igral proti Olympiakosu iz Pireja, ki je izločil Rubin Kazan z dvema zmagama s po 1:0. V dvoboju madridskega Atletica in Lazia so bili boljši Španci. Po zmagi na prvi tekmi (3:1) so danes pred domačimi navijači z zmago 1:0 le še potrdili pot v nadaljevanje tekmovanja, kjer se bodo pomerili z Bešiktašem, ki je nocoj sicer izgubil z 0:1 proti Bragi, a dobil prvo tekmo v gosteh z 2:0.

Že v sredo se je med 16 najboljših uvrstil Manchester City, ki je izločil branilca naslova Porto s 6:1 (v gosteh je zmagal z 2:1, doma pa kar s 4:0). V osmini finala ga čaka Sporting Lizbona, ki je povratno tekmo proti Legii iz Varšave dobil z 1:0. Na prvi tekmi je bilo 2:2.