Basel - Bayern 1:0 (0:0)

Strelec: Stocker 86.

Postavi:

Basel: Sommer, Steinhoefer, Abraham, Dragović, Park Joo Ho, Shaqiri (Zoua 83.), Huggel, Xhaka, F. Frei (Stocker 66.), Streller, A. Frei (Cabral 90.)

Bayern München: Neuer, Rafinha, Boateng, Badstuber, Lahm, Timoščuk, Alaba, Robben, Kroos (Olić 89.), Ribery (Müller 71.), Gomez

Tekma med Baslom je kmalu ponudila precej razburjenja. Bayern je prek Francka Riberyja nase opozoril v tretji in 12. minuti, obakrat je bil sam pred vratarjem Yannom Sommerjem, vendar je domači čuvaj mreže obakrat odlično posredoval. Nato pa so nastopile Baslove minute, v katerih so si domači nogometaši priigrali kar tri lepe priložnosti: v 16. minuti je dvakrat dobro posredoval Manuel Neuer po strelih Marca Strellerja in Aleksandarja Dragovića (ob tem posredovanju je Neuer mrežo ohranil nedotaknjeno s pomočjo vratnice), v 19. minuti pa je Alexander Frei zatresel še prečko. V nadaljevanju se je dogajanje ob rahli bavarski premoči malce umirilo, tako da se je polčas končal brez zadetkov.

V drugem polčasu je bila igra manj razburljiva in z manj priložnostmi. Oba trenerja sta posegla po osvežitvah, kmalu po vstopu Thomasa Müllerja pa bi lahko Mario Gomez v 72. minuti Bayernu priigral vodstvo, toda znova se je izkazal Sommer. V 86. minuti pa je stadion v Baslu eksplodiral od veselja, saj je rezervist Valentin Stocker žogo med nogama Neuerja spravil v mrežo Bayerna, ki bo tako na povratni tekmi doma 13. marca lovil zaostanek zadetka.

Marseille - Inter 1:0 (0:0)

Strelec: A. Ayew 93.

Postavi:

Marseille: Mandanda, Azpilicueta (Fanni 80.), Diawara, Nkoulou, Morel, Diarra, Cheyrou (Kabore 84.), Amalfitano, Valbuena, A. Ayew, Brandao (J. Ayew 73.)

Inter Milan: Julio Cesar, Maicon (Nagatomo 46.), Lucio, Samuel, Chivu, Stanković, Cambiasso, Zanetti, Sneijder; Zarate (Obi 63.), Forlan

Na Velodromu pa je Marseille do zmage prišel v izdihljajih tekme. Na tekmi proti Interju so bili v prvem polčasu več pri žogi domačini, izvedli so več napadov, toda Italijani so bili konkretnejši in nevarnejši, predvsem iz protinapadov. Da bi lahko kaznovali vsako nepazljivost, so pokazali v 11. minuti, ko je bil zelo blizu vodstva Diego Forlan, vendar je ostalo pri 0:0.

Tudi v drugem delu so bile priložnosti redke, obe obrambi sta svoje delo opravljali z odliko. V tretji minuti sodniškega dodatka pa so Francozi le prišli do velike prednosti za povratno tekmo. V zadnjem napadu na tekmi se je po podaji iz kota do strela v gneči pred vrati dokopal Andre Ayew, tudi sicer najnevarnejši Marseillov nogometaš, in žogo spravil mimo Julia Cesarja v mrežo za minimalno zmago.

Že pred tem je bilo odigranih šest tekem osmine finala. CSKA Moskva in Real Madrid sta se razšla z 1:1 (0:1), Napoli je premagal Chelsea s 3:1 (2:1), Bayer Leverkusen je izgubil proti Barceloni z 1:3 (0:1), Olympique Lyon je ugnal Apoel Nikozijo z 1:0 (0:0), Zenit St. Peterburg je odpravil Benfico s 3:2 (1:1), AC Milan pa Arsenal kar s 4:0 (2:0).