Gol Cristiana Ronalda v šesti minuti je bil že njegov 28. v tej sezoni, s čimer se je Portugalec na lestvici strelcev španske lige od Lionela Messija oddaljil za pet zadetkov. Santander, ki se nahaja na 18. mestu lestvice, je nato že šest minut pred odhodom na odmor ostali brez enega igralca. Domingu Cismi je sodnik po že drugi igri z roko pokazal drugi rumeni in s tem rdeči karton.

Karim Benzema je na 2:0 povišal v podaljšku prvega polčasa, za tretji gol pa je v 73. minuti poskrbel povratnik na igrišče Angel Di Maria. Minuto pred koncem tekme je končni izid postavil Benzema, ki je še drugič zadel v polno.

Na 23 tekmah, kolikor so jih odigrali v prvenstvu, so Realovci zbrali že 61 točk. Junak srečanja Benzema je po tekmi povedal, da je zmaga idealna priprava za torkovo tekmo lige prvakov proti moskovskemu CSKA.

Barcelona, ki je na decembrskem el clasicu Real premagala s 3:1, lahko danes na tekmi na Nou Campu proti tretjeuvrščeni Valencii razliko do prvouvrščenega Reala zmanjša na deset točk.