Liberijski nogometaš, ki je v rusko prestolnico prišel leta 2009, je priznal, da ga je zmerjanje na začetku zelo motilo, sedaj pa se na številne rasistične opazke ne ozira več. "Na takšne stvari sem se že navadil. Vsakič, ko igram proti Zenitu ali Sparatku iz Moskve je to povsem običajen pojav. Vpijejo nam s tribun, kot da so nori. Zmerjajo nas z opicami ter oponašajo opičje glasove. Res je, sem črnec iz Afrike in na to sem ponosen. Nikoli ne bom bel in to, da nekomu to ni všeč, ni moj problem,“ je sramotno stanje v ruskem nogometu opisal Oliseh.

Tarča rasističnih navijačev pa niso le afriški nogometaši, temveč tudi tisti iz Južne Amerike, kar je na lastni koži izkusil tudi Roberto Carlos. Brazilski zvezdnik in član Anžija je lani celo zapustil igrišče, potem ko je na igrišče priletela banana.

Oliseh se je glede rasizma v ruskem nogometu pogovarjal tudi z Nigerijcem Ahmedom Musom, ki je januarja podpisal s CSKA-jem in mu dal dobro vedeti, kaj ga čaka. "Dejal sem mu, da se mora psihično pripraviti na rasistične zmerljivke. Zamislite si človeka, ki pride na zelenico, kjer ga pozdravijo z opičjim oglašanjem. Seveda je šokiran,“ je še povedal 21-letni mladenič.