Trenutno z naskokom najboljši strelec angleške premier lige je že nekaj časa v izvrstni formi, pogodba z Arsenalom pa se mu izteče po prihodnji sezoni. Čeprav so topničarji že večkrat želeli začeti pogovore o podaljšanju sodelovanja, jih je Nizozemec vedno zavrnil in vztraja, da se bo o teh stvareh pogovarjal šele po koncu sezone, to pa še kako prija številnim zainteresiranim klubom, ki bi si v svojih vrstah želeli imeti strelca, kot je Van Persie.

Nad predstavami Arsenalove številke 10 je navdušen tudi Jose Mourinho, ki v njem vidi zanesljivega strelca, kakršna je v preteklih sezonah imel v Chelseaju in Interju, kjer sta blestela Dider Drogba in Diego Milito.

Z Van Persiejem bi Real dobil tehnično izjemno dobro podkovanega igralca, ki ni samo dober strelec, ampak je sposoben tudi odlično podajati soigralcem.

Španski dnevnik Marca navaja, da bi se v primeru njegovega prihoda v Madrid na izhodnih vratih Reala zagotovo znašel Gonzalo Higuain, ki je kljub dobremu učinku v zadnjem času pri Mourinhu obsedel na klopi, prednost pred njim pa ima Karim Benzema. Ob Cristianu Ronaldu in Van Persieju pa bi bilo v postavi kraljevega kluba za Argentinca še toliko manj prostora.

Po pisanju angleškega Daily Maila naj bi Real Arsenalu najprej ponudil okoli 35 milijonov evrov odškodnine, topničarjem pa naj bi kot del prestopa ponudili tudi Higuaina, za katerega je Arsene Wenger že večkrat pokazal zanimanje.

Za usluge odličnega nizozemskega reprezentanta pa naj bi se resno zanimala tudi Barcelona in Manchester City, zato bo glede njegove prihodnosti v naslednjih mesecih zagotovo prelitega še veliko črnila.