Nogometaši Samsunspora so v ponedeljek zvečer izgubili prvenstveno tekmo proti Karabüksporu (1:2), a to še zdaleč ni bilo najslabše, kar se jim je tisti dan pripetilo. Ko so se po tekmi vračali domov, se je namreč ob prečkanju železniške proge v njihov avtobus zaletel vlak.

Na srečo je vlak pri majhni hitrosti zadel le v zadnji del avtobusa in do hujše tragedije ni prišlo. Dva nogometaša Samsunspora na avtobusu Hakan Arslan in Serdar Ökzan sta edina utrpela lažje poškodbe, vsi ostali potniki pa so jo odnesli brez praske.

Voznik avtobusa je povedal, da ob prečkanju proge ni bilo signala, da prihaja vlak. Ko ga je nekaj trenutkov pred neizogibnim trkom zagledal, je lahko le še stopil na plin in poskušal uiti katastrofi.

“Zapornica je bila dvignjena. Ko sem se počasi približal železniškemu prehodu, sem videl, da se približuje vlak. Takoj sem pospešil preko proge, a vlak je vseeno zadel v zadnji del avtobusa. Če ne bi pospešil, bi vlak verjetno zadel v srednji del in lahko bi se veliko slabše končalo,“ je po nesreči povedal voznik avtobusa.