Adriano ima kar nekaj težav tudi z odvečnimi kilogrami, zato so v njegovem trenutnem klubu Corinthiansu odločili, da je prišel čas, da se nekdanji odlični napadalec Interja, Parme in Flamenga loti stroge diete, ki mu bo pomagala nazaj na pot stare slave.

Brazilski mediji tako poročajo, da so se v Corinthiansu odločili 29-letnika vsaj za en teden "zapreti" v hotelsko sobo, kjer bo pod strogim nadzorom. Zdravniki bodo bdeli nad njegovo prehrano, trenerji pa bodo poskrbeli, da bo treniral trikrat dnevno.

Kondicijski trener Corinthiansa Fabio Mahseredjian je nedavno izjavil, da bo z Adrianom "konec", ker ne bo popravil svoje telesne pripravljenosti, dokler ne bo prenehal pretirano jesti. V klubu so ga očitno poslušali in napadalcu ponudili najbrž še zadnjo možnost, da se vrne v formo.

Adriano je imel lani nekaj težav tudi s poškodbami, odkar pa se je vrnil po operaciji Ahilove tetive, je parkrat že nastopil na tekmah Corinthiansa, s katerim se je ob koncu sezone veselil tudi naslova prvaka. Ker pred novo sezono ni dobro pripravljen, pa mu sedaj grozi, da ga trener ne bo uvrstil v kader za nastope na pokalu Libertadores.