"Pri meni ne bo nikakršnih religioznih kultov. Kdor želi moliti, lahko to počne pri sebi v svoji sobi,“ je za brazilski dnevnik Folha de Sao Paulo dejal Sanchez.

Brazilskim reprezentantom je molitev pred vsakim srečanjem prišla v navado na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki. Zamisel je zrasla na zeljniku predanega evangeličana Jorginha, pomočnika takratnega selektorja Dunge. Molitveni ritual se je med nogometaši zelo hitro prijel, za svojega pa so ga vzeli predvsem globoko verni Kaka, Lucio, Luisao in Felipe Melo.

Brazilska nogometna zveza (CBF) se je temu naposled odločila narediti konec, k odločitvi pa je bržčas botroval tudi pritisk sekularno nastrojenih medijev. "Sprva so bile problem ženske in orgije, nato kvartopirstvo, zadnji čas pa verska kultura. Naslednji korak bo verjetno internet. Sprašujem se, kaj vse bi lahko igralci, zaklenjeni v svoje sobe, počeli z vsemi temi prenosnimi računalniki, mobiteli in elektronskimi tablicami? Sam pravim, da lahko delajo, kar želijo, če pri svojem početju le ne motijo drugih soigralcev,“ je zaključil Sanchez.