Sporting iz Brage, ki je trenutno v portugalskem prvenstvu na tretjem mestu, je v pokalu tokrat gostil Portimonense, ki v drugi ligi zaseda zadnje mesto. Čeprav so vsi pričakovali lahko delo domačih, ni šlo tako zlahka. Ne glede na veliko razliko v kvaliteti, so imelo nogometaši Brage precej problemov z obrambo gostov, a na koncu jim je le uspelo zmagati z 1:0. A s kakšnim zadetkom!

Igrala se je 94. minuta in večina se je verjetno že sprijaznila, da tokrat zadetkov pač ne bo. Da so domači vendarle prišli do zmage, je takrat z izjemnim zadetkom poskrbel Hugo Viana, ki je v preteklosti igral pri Valencii in Newcastlu, letos pa smo ga lahko dvakrat gledali tudi na tekmah evropske lige med Mariborom in Brago.

Po prekršku nad Helderjem Barboso, se je Hugo Viana odločil, da bo iz prostega strela na svoji polovici poskusil kar s strelom proti vratom gostov, saj je videl da je vratar Portimonenseja precej daleč iz svojih vrat. Strel Viane je bil odličen in nemočni vratar gostov Serginho, ki je ob teku nazaj v gol celo padel, je bil nemočen.