Prvi polčas ni ponudil najbolj spektakularne igre, po avtogolu Johnyja Evansa pa so na odmor z minimalnim vodstvom odšli domači. Drugi del tekme je ponudil precej več zadetkov in izjemnih akcij, dogajati pa se je začelo že kmalu.

Juan Mata je že v prvi minuti nadaljevanja s fantastičnim zadetkom povišal na 2:0, le štiri minute kasneje pa je Španec še podal za zadetek Davida Luiza in tekma je po 50 minutah izgledala odločena. S tem pa se niso sprijaznili gostje.

V 58. minuti je sodnik Howard Webb pokazal na belo točko, enajstmetrovko pa je uspešno izvedel Wayne Rooney. Ko je 11 minut kasneje angleški reprezentant še drugo najstrožjo kazen na tekmi pretvoril v zadetek, je postalo zanimivo, igra domačih pa je bila vse slabša. Napadi prebujenih rdečih vragov so obrodili sadove v 84. minuti, ko je Hernandez zadel po podaji Ryana Giggsa, domači navijači in igralci pa so bili šokirani nad razvojem dogodkov v zadnjih 30 minutah.

V zaključku tekme zadetkov več ni bilo, bližje zmagi pa so bili vendarle zopet domači, a je v sodniškem podaljšku dvakrat izjemno posredoval španski vratar Uniteda David de Gea.

Na lestvici je sedaj City znova ušel mestnim tekmecem, od katerih ima po včerajšnji zmagi proti Fulhamu (3:0) dve točki več. Chelsea (43 točk) pa je ob le eni osvojeni točki odprl vrata Newcastlu (42), Arsenalu (40) in Liverpoolu (38 s tekmo manj), da se povsem vrnejo v boj za četrto mesto, ki še vodi v ligo prvakov.