Parižani so bili v nedavno končanem zimskem prestopnem roku zelo blizu nakupa napadalca Milana Alexandra Pata, a je na koncu ostalo le pri poskusu. Toda če se bo pokazala nova priložnost, bosta Ancelotti in športni direktor kluba Leonardo v poletnem prestopnem roku gotovo ponovno poskusila izpeljati prestop, poleg tega pa naj bi ju zelo mikala tudi pridobitev brazilskega vezista Kakaja, ki pri Realu ne najde mesta v prvi enajsterici.

“Nisem govoril s Patom, a iz Milana so sporočili, da ga nočejo prodati, in tu se je zame zgodba zaenkrat končala. Naša prioriteta je nakup napadalca svetovnega kalibra, a Pato ni edini, ki si ga želimo. Kar se tiče Kakaja, tu je situacija nekoliko drugačna. Seveda bomo, če ga bo Real želel prodati, takoj stopili v akcijo, a nam okrepitve na tej poziciji niso nujno potrebne, saj imamo Pastoreja in Meneza. Z druge strani pa se za igralca, kot je Kaka, vedno najde mesto v moštvu,“ je Ancelotti razložil situacijo glede dveh Brazilcev, ki ju je nekoč že treniral v Milanu.

Pri tem je poudaril tudi, da pariški klub ne misli neomejeno razmetavati z denarjem, kot se je morda komu zazdelo. “To se je videlo že pri Tevezu. Nismo mogli priti do dogovora, ker je bila njegova plača prevelika za nas. To naj bo sporočilo vsem, ki mislijo, da bodo na lahek način prišlo do denarja PSG-ja.“