Guardiola vodi Blaugrano od leta 2008, nazadnje so sodelovanje podaljšali februarja lani, izteklo pa se bo po letošnji sezoni. Barca je v tem času osvojila dva naslova v ligi prvakov in tri naslove španskih prvakov. V zadnjih dveh sezonah je Guardiola vselej podpisal le enoletno podaljšanje.

Trener evropskih prvakov pa je priznal, da njegovo moštvo vendarle čuti pritisk najboljšega kluba na svetu. "Živimo pod nenehnim pritiskom, da moramo zmagati. Včasih je to težko zdržati. Nekoč bo prišlo moštvo, ki nas bo premagalo in takrat bomo videli, iz kakšnega testa smo," je razmišljal prvi mož Barce pred polfinalno pokalno tekmo španskega pokala. V četrtfinalu so Katalonci izločili večne tekmece iz Madrida, toda v prvenstvu jim ne gre vse po načrtih, saj imajo po zadnjem neodločenem izidu z Villarrealom že sedem točk minusa v primerjavi z Realom, za nameček pa ima Guardiola še težave s številnimi poškodovanimi igralci (Andres Iniesta, David Villa, Pedro Rodriguez, Ibrahim Afellay).

Barcelona v zadnjem prestopnem roku ni bila posebej dejavna. Klub je danes le sporočil, da so se predčasno, pol leta pred iztekom pogodbe, razšli z Belorusom Aleksandrom Hlebom, do leta 2015 pa so podaljšali pogodbo s svojim igralcem iz mladinske šole Isaacom Cuenco, ki bo odslej član prve ekipe.