Potem ko so ga Barcelonini nogometaši v soboto na gostovanju znova pokronali, so se na Nou Campu odločili zagnati alarm. Guardiola je zato že vpeljal nov, strog režim, s katerim bo svoje varovance skušal vrniti na stara pota.

Da je vrag vzel šalo se pri Barceloni še najbolje zaveda prav Guardiola, ki je pred sredino polfinalno tekmo kraljevega pokala proti Valencii že naznanil dva treninga. Ekipa se bo tako v torek zbrala uro pred poldnevom kot tudi ob šestih zvečer.

Poleg tega bo Barcelonino osebje od sedaj naprej natančno nadzorovalo početje nogometašev, saj v klubu ne želijo, da jih številni promocijski dogodki in preostali moteči dejavniki odvrnejo od začrtanih ciljev. Prvi, ki je občutil posledice sobotnega neuspeha, je Dani Alves. Brazilec je zaradi tega danes že moral odpovedati udeležbo promocijske prireditve na katalonskem dirkališču.

Drugo moštvo španskega prvenstva se tako še ne predaja, kar je na novinarski konferenci potrdil tudi drugi vratar Barcelone José Manuel Pinto, ki je zatrdil, da bodo, tako kot vsako leto, tudi tokrat skušali osvojiti vse tri lovorike, so še zapisali pri Sportu.