Zanimivo, da je Porto ravno na tekmi proti Gil Vicenteju včeraj postavil svoj rekord sezone v posesti žoge, saj je imel na srečanju kar 72 odstotkov časa žogo v svojih nogah, a mu to ni zadostovalo, da bi nadaljeval serijo brez poraza.

Junak zmage Gil Vicenteja je bil Cladio, ki je svoje moštvo v vodstvo popeljal v 14. minuti, nato pa je v sodniškem podaljšku prvega polčasa uspešno izvedel še enajstmetrovko in Porto se je po prvih 45 minutah znašel v velikem zaostanku, ki ga v drugem polčasu niso uspeli nadoknaditi. V 52. minuti so domači celo še povišali prednost na 3 zadetke, ko je zadel Cunha, vladarjem portugalskih igrišč v zadnjih letih pa je v 76. minuti prek Varele uspelo doseči le častni zadetek in igrišče so morali tako prvič po 28. februarju leta 2010 zapustiti sklonjenih glav.

Gil Vicente je sicer včeraj slavil šele tretjo letošnjo domačo zmago na osmih tekmah, na prejšnjih sedmih pa je dosegel le sedem zadetkov. Tokrat pa so izbrali res pravi trenutek za odkritje recepta za doseganje zadetkov in tako prišli do velike zmage, ki jim bo pomagala v boju za obstanek v ligi, saj so se sedaj predzadnji Leirii oddaljili za pet točk.

Na vrhu lestvice je poraz Porta dobro izkoristila Benfica, ki je z 2:1 ugnala Feirense in aktualnim prvakom sedaj beži za pet točk. Benfica je še neporažena, na 17 tekmah je namreč 14-krat zmagala in trikrat remizirala.