Barcelona - Real Madrid 2:2 (2:0) - skupen izid: 4:3

Strelci: Pedro 43., Alves 45; Ronaldo 67., Benzema 71.

Jose Mourinho je tekmo začel tudi s Pepejem v postavi in robustnemu branilcu se je obetalo precej žvižgov na Nou Campu. Tekmo pa je v napadu pri Realu tokrat namesto Benzemaja začel Higuain in Argentinec se je po napaki Piqueja že v 10. sekundi znašel povsem sam pred golom Barcelone, a je streljal mimo vrat. Po igri z roko Piqueja je imel Real na levi strani prosti strel, po podaji Xabija Alonsa pred vrata pa se je tam neoviran znašel Higuain, a tudi tokrat ni uspel premagati Pinta. Mourinho bo verjetno še nekaj časa obžaloval menjavo Benzema – Higuain. Napadi Reala so se nadaljevali in Özil je v 6. minuti pred kazenskim prostorom Barcelone zaposlil Ronalda, ta pa je iz teka z roba kazenskega prostora sprožil močan strel, a je žoga zletela manj kot meter mimo vratnice vrat Barcelone.

Novo hitro akcijo Reala je v 11. minuti začel Kaka, ki je lepo na levo podal vtekajočemu Ronaldu, ta pa je sprožil strel z iste pozicije, s katere je pred tednom žogo poslal Pintu med noge, tokrat pa je vratar Barcelone s skrajnimi močmi žogo odbil v kot. Na začetku tekme je bil tokrat Real precej bolj nevaren in bi si zaslužil vodilni zadetek.

Kljub zelo živahnemu srečanju in akcijam na obeh straneh, smo do nove prave priložnosti morali počakati do 25. minute. Takrat se je Özil nenadoma odločil za strel s 30 metrov, žoga pa je zadela prečko in vratnico, nato pa se s črte odbila nazaj v polje. Barcelona je imela tu ponovno veliko sreče. Nova priložost pa se je Realu ponudila že tri minute kasneje, ko je Pinto želel podati soigralcu, a je podajo prestregel Higuain, a nato s strelom z desne streni ni uspel zadeti. Španski vratar je tokrat dobro popravil svojo napako, argentinski napadalec pa je znova razočaral.

Barcelona nevidna do 35. minute, v zaključku pa je neučinkovitost Reala dvakrat kaznovala

Do ene redkih priložnosti v prvem delu tekme je v 35. minuti vendarle prišla tudi Barcelona, ko je Xavi med Realovimi branilci lepo po tleh podal pred vrata, do žoge pa je pritekel Alexis, a je okleval s strelom, tako da ga je z žogo vred podrl Pepe. Sodnik pravilno ni dosodil najstrožje kazni, Barcelona pa se je morala zadovoljiti le z udarcem iz kota. Nekaj minut pred tem je moral zaradi poškodbe z igrišča Iniesta, zamenjal pa ga je Pedro.

Prvi polčas se je počasi bližal koncu in je večina mislila, da se bo končal brez zadetkov, a so se zmotili. Messi je v 43. minuti dobil žogo na polovici igrišča in je hitro krenil proti nasprotnim vratom. Ko se je obramba Reala strnila na sredini kazenskega prostora, da bi Argentinca ustavila, je Messi v svojem slogu žogo podal do osamljenega Pedra, temu pa z desetih metrov ni bilo težko zadeti in šokirati nogometašev Reala, ki niso mogli verjeti, da so se po tako dobri igri znašli v zaostanku.

Veselje na tribunah se ni še dobro poleglo, ko so bili gledalci znova na nogah. Najprej je Lass Diarra grobo podrl Messija in bi moral za prekršek dobiti svoj drugi rumeni karton na tekmi, a se ga je sodnik usmilil. Ni pa se Realovcev usmili Alves, ki je le nekaj sekund po nadaljevanju igre dosegel izjemen zadetek. Po prejeti podaji po tleh se je odločil za takojšen strel z desne strrani kazenskega prostora, žoga pa je poletela v levi zgornji kot Casillasovih vrat. Pravi evrogol je na koncu tudi odločil dvoboj, Realu pa se bo še dolgo kolcalo po petih priložnostih, ki so jih zapravili v prvem polčasu, dokler je bil izid še 0:0. Tudi sicer bi lahko tokratni prvi polčas mirno označili za njihovega daleč najboljšega v zadnjih letih proti Barceloni, saj so 40 minut prevladovali na igrišču, Barceloni pa niso pustili niti ene prave priložnosti. A vsem je znan nogometni pregovor – Kdor ne da, dobi!

V drugem polčasu se Real kljub visokemu zaostanku ni predal

Prvo omembe vredno akcijo v drugem polčasu so prek Messija izvedli domači, a je bil po preigravanju Argentinec na robu kazenskega prostora Reala grobo zaustavljen. Iz prostega strela je v 51. minuti Casillasa poskusil ogroziti Xavi, a je žoga zletela prek vrat. Tri minute kasneje je po prekršku Alvesa nad Ronaldom do prostega strela z leve strani prišel tudi Real. Po predložku se je prvič nocoj zatresla tudi domača mreža, a zadetek Ramosa z glavo je bil upravičeno razveljavljen, saj se je španski reprezentant pred strelom s prekrškom rešil Alvesa. Ob sodniški odločitvi je živce izgubil tudi Ronaldo, ki je nato za nagrado prejel rumeni karton.

V štirih minutah dva gola Reala

Zaradi visoke prednosti Barcelone, je bilo srečanje v tem delu nekoliko bolj mirno kot v prvem polčasu, več želje po zadetku pa so še vedno kazali gostje. Za to so bili nagrajeni, ko je v 67. minuti vendarle zadel Ronaldo. Lepo mu je v kazenski prostor podal Özil, Portugalec pa je spretno preigral Pinta in brez težav zadel.

Le nekaj minut po zadetku Ronalda se je še drugič zatresla domača mreža in tekma je bila ponovno povsem odprta, saj bi bil v primeru tretjega zadetka Real v skupnem seštevku boljši. Po podaji v prazen prostor je do žoge prišel Benzema, ki je stekel v v sredino kazenskega prostora, tam iz igre vrgel Puyola in žogo zabil v gol.

Pričakovano so se po dveh golih nadaljevali napadi "lačnega" Reala, ki je bil na tej tekmi boljši od Barcelone, in ni dolgo trajalo, da so prišli do nove priložnosti. Odlični Özil je preigraval, nato pa z leve strani podal pred vrata do Ronalda, a portugalski zvezdnik tokrat žoge ni dobro zadel. Glede na to, da je bilo to pet metrov od vrat, bi se v primeru udarca Portugalec v 75. minuti verjetno lahko veselil drugega zadetka.

Le dve minuti kasneje je zopet zastal dih domačim navijačem. Po dolgi podaji za obrambo Barcelone je do žoge prišel Benzema, ki je krenil proti vratom, Puyol in Pinto pa sta ga s skupnimi močmi vendarle uspela zaustaviti in mu preprečiti, da bi prišel do strela.

V 81. minuti so domači navijači vendarle dočakali tudi dogajanje na drugi strani igrišča. Po prekršku je imela Barcelona prosti strel dobrih 20 metrov od vrat Reala, odgovornost pa je v svoje noge prevzel Messi. A zadnja tri leta uradno najboljši igralec na svetu je tokrat za malo zgrešil cilj in navijače pustil v negotovosti.

Izključitev Ramosa Realu pristrigla krila

Nekaj več kot tri minute pred koncem rednega dela tekme je imel Real udarec iz kota, po predložku pa je bil v skoku najvišji Ronaldo, a je streljal mimo vrat. Manj kot minuto kasneje pa je drugi rumeni karton na tekmi prejel Ramos in moral predčasno pod tuš, s tem pa je imel Real kljub veliki želji precej manj možnosti, da bi si priigral še kakšno veliko priložnost.

Sodniški podaljšek je postregel še z nekaj nervoze in rumenimi kartoni, vratarja pa nista bila več na preizkušnji in tekma se je končala brez zmagovalca, v polfinale kraljevega pokala pa se je uvrstila Barcelona. A treba je ponovno poudariti, da je bil danes Real prvič po dolgem času enakovreden Kataloncem, če ne celo boljši, in bi si danes bolj zaslužil zmago.