Vodilni možje pri nogometni zvezi so očitno nasedli opravičilu branilca, ki je svoje dejanje označil za nenamerno ter obenem skesano dejal, da na igrišče ne stopi v želji, da poškoduje nasprotnika. To seveda pomeni, da bo v Braziliji rojeni nogometaš jutri lahko nastopil na Nou Campu in tako nadaljeval s svojo prepoznavno igro.

Odgovor nanjo sicer že poznata Barcelonina Dani Alves in Sergio Busquets, ki sta zaradi tega na preteklih el clasicih kar nekajkrat hlinila prekrške, posledično pa zadnja srečanja med obema rivaloma bolj kot na nogometne tekme spominjajo na mehiške telenovele.

Balotelli bo manjkal na štirih tekmah

Nasilnih in grobih nogometašev pa zato ne trpijo na Otoku. To so Angleži dali dobro vedeti Mariu Balotelliju, ki je na prvenstveni tekmi proti Tottenhamu v glavo namerno brcnil Scotta Parkerja, a jo odnesel brez kartona.

Prekršek so si ogledali tudi pri Angleški nogometni zvezi (FA) in Italijanu prisodili štiri tekme prepovedi nastopanja, kar pomeni, da napadalec ne bo smel nastopiti v pokalu Carling proti Liverpoolu, manjkal pa bo tudi na prvenstvenih obračunih proti Aston Villi, Evertonu in Fulhamu.

Član sinje modrih se ima na kazen možnost pritožiti do srede, v primeru, da bo ta zavrnjena, pa se zna zgoditi, da se prepoved štirih tekem nastopanja še poveča.