Če je prve pol ure minilo brez zadetkov in so domači navijači v Malagi morda začeli razmišljati, da lahko proti Barceloni tokrat izvlečejo kakšno točko, kar recimo zadnja leta nikakor ne uspe Realu, so se še kako motili.

Kdo drug kot Lionel Messi jim je pokazal, da še nekaj časa ne bodo enakovredni Barceloni. Mali Argentinec je v 33. minuti načel domačo mrežo, pravi šov Kataloncev pa je sledil v drugem polčasu.

Že v 48. minuti je na 2:0 povišal Alexis Sanchez, le tri minute kasneje pa je še drugič mrežo zatresel Messi. Popoln večer je najboljši igralec na svetu s tretjim zadetkom zaokrožil v 81. minuti. Domači so v končnici uspeli priti do častnega zadetka, ko je v 85. minuti zadel rezervist Jose Salomon Rondon.

Treba je omeniti, da je danes trener gostov Pep Guardiola spočil nekaj ključnih igralcev, saj ga v sredo čaka povratna četrtfinalna tekma pokala proti Realu, kjer bo gotovo želel še enkrat več ponižati velike rivale iz Madrida. Tekmo proti Malagi so si tako s klopi ogledali Xavi, Cesc Fabreas in Carles Puyol, Andresa Iniesto in Sancheza pa je Pep zamenjal sredi drugega polčasa.

Barcelona se je z zmago Realu v prvenstvu približala na dve točki zaostanka, a kraljevi klub danes ob 21.30 doma igra proti Athletic Bilbau, kjer je nesporen favorit za zmago in povratek na pet točk prednosti. Ali pa bodo preveč razmišljali o sredini tekmi z Barcelono in si proti Baskom privoščili spodrsljaj?