Prvi polčas na stadionu Etihad ni prinesel zadetkov, zato pa je bilo na zelenici zelo živahno v nadaljevanju. Strelci so se razživeli v obdobju med 56. in 65. minuto, ko so padli kar štirje zadetki. Najprej sta za domače zadela Samir Nasri (56.) in Joleon Lescott (59.), a to ni zmedlo gostov, ki so prek Jermaina Dafoea ujeli priključek že v 60. minuti, le pet minut kasneje pa je izenačil Gareth Bale.

Zelo živahno srečanje je razplet doživelo povsem v zaključku. Najprej je v 94. minuti Tottenham izpeljal nevaren proti napad preko neustavljivega Balea, ki je nato z leve strani kazenskega prostora podal pred vrata, tam pa Dafoe iz neposredne bližine ni uspel žoge potisniti v mrežo. Na klopi Spursov niso mogli verjeti svojim očem, da je angleški napadalec zares zapravil takšno priložnost. In medtem ko so zmajevali z glavo, so se nogometaši Cityja že znašli v napadu na drugi strani igrišča. Balotelli je krenil v kazenski prostor, tam pa ga je podrl branilec Ledley King in sodniku Howardu Webbu ni ostalo drugega, kot da pokaže na belo točko.

Odgovornost je kljub nepisanemu nogometnemu pravilu (enajstmetrovke naj ne bi izvajal igralec, nad katerim je bil storjen prekršek) prevzel Balotelli, a je bil tokrat urok nemočen, saj je Italijan zanesljivo zadel za 3:2 in Cityju prinesel zelo pomembno zmago v boju za naslov prvaka, saj so se sedaj tretjemu Tottenhamu oddaljili na osem točk.

V boju za naslov vsaj zaenkrat ostaja United, ki je pred današnjim dnem za Cityjem zaostajal tri točke, rdeči vragi pa nocoj gostujejo pri Arsenalu.