Maldini je za Gatteto dello Sport priznal, da resno razmišlja o odhodu v Paris Saint Germain, v katerem sta tudi dva njegova dobra prijatelja Leonardo in Carlo Ancelotti. Zaradi govoric, ki so se pojavile, so se mnogi začeli spraševati, zakaj nekdanji nogometaš ne dobi priložnosti na San Siru.

"Predsednik kluba Silvio Berlusconi in članica uprave Barbara Berlusconi sta večkrat omenjala moje ime, a do danes mi funkcij v klubu še ni bila ponujena. O meni se je veliko govorilo preden je trener postal Leonardo in nato še Allegri, a sem vedno ostal pred vrati slačilnice. Kmalu mi je postalo jasno, da me v Milanu očitno nočejo,“ je za časnik potarnal Maldini.

Nekdanji kapetan Milana in italijanske izbrane vrste zato ne izključuje odhoda v PSG. "Zaenkrat ponudbe še nisem dobil, kar pa ne pomeni, da je ne bo. Sestal sem se s predsednikom kluba, ki zelo spoštuje tako Leonarda kot Carla. Klub je, potem ko več let ni osvojil ničesar, trenutno v fazi preobrazbe in želi postati močen igralec v evropskem nogometu. S svojimi izkušnjami in veliko željo jim pri tem lahko pomagam.“ je še povedal Maldini, ki je pred kratkim odletel v francosko prestolnico in si tam ogledal prvenstveno tekmo med PSG-jem in Toulouseom.