Vročica pred jutrišnjim el clasicom narašča, v neprijetnem položaju pa se je pred ponovnim obračunom z Barcelono znašel Ronaldo, ki so si ga zaradi nekoliko slabših predstav privoščili številni španski mediji. Mourinho se je pred derbijem zavzel za svojega glavnega zvezdnika.

“Če nekdo neupravičeno kritizira Cristiana Ronalda, ima problem tudi z menoj. Lani smo osvojili španski pokal, ko je dosegel edini gol na finalni tekmi proti Barceloni, poleg tega pa je v zadnjem obdobju za naš klub dosegel ogromno zadetkov in številne hat-tricke. Na njegovih ramenih pa je izjemno veliko bremena. Ali veste, katera njegova tekma mi je bila najbolj všeč? Drugi polčas zadnje tekme proti Mallorci! Garal je kot žival in nam priboril številne žoge, na koncu pa je bil čisti izmučen. Po tekmi sem mu povedal, da sem bil najbolj navdušen nad njegovo predstavo. Ko da na igrišču toliko od sebe, je nezamenljiv in nihče mu nima česa očitati. Kadar tako gara za ekipo, ne rabi doseči zadetka, da bi bil igralec tekme. To je bila zame njegova najboljša predstava,“ je na tiskovni konferenci pred jutrišnjim el clasicom v bran svojemu igralcu stopil Mourinho, ki se zaveda, da je Ronaldo zadnje čase postal tarča številnih kritik, ker na velikih tekmah odpove in verjetno je tudi portugalski reprezentant že nekoliko nervozen (čeprav sam trdi drugače) pred jutrišnjim obračunom s Katalonci, kjer se v zadnjih letih ni preveč izkazal.

Real je v soboto tudi s precej sreče prišel do zmage na Majorki, kjer je do 72. minute zaostajal z 0:1, nato pa z goloma Higuaina in Callejona prišel do pomembne zmage, s katero so na prvem mestu ohranili pet točk pred Barcelono, ki je v nedeljo prav tako s precej težavami v zaključku tekme s 4:2 ugnala Betis. Ko so Mourinha vprašali, če je spremljal to tekmo, je Portugalec odgovoril: “Ne, raje sem gledal milanski derbi.“