Čeprav so Španci v zadnjem finalu Eura leta 2008 na Dunaju z 1:0 ugnali Nemce, nato pa so jih z istim rezultatom na poti do naslova svetovnih prvakov izločili tudi v polfinalu svetovnega prvenstva leta 2010 v Južnoafriški republiki, je le 24 odstotkov vprašanih nogometašev odgovorilo, da bodo Španci še tretjič zapored slavili zmago na največjih tekmovanjih, medtem ko jih kar 67,8 odstotka meni, da bodo prvaki postali Nemci.

Nogometaš Borussie Mönchengladbach Marco Reus, ki bo v prihodnji sezoni prestopil k dortmundski Borussii, je bil v isti anketi izbran za najboljšega igralca prvega dela sezone v bundesligi. Zanj je glasovalo 40,9 odstotka vprašanih nogometašev. Reus je Borussii, ki se je lani le za las izognila izpadu v drugo ligo, z desetimi zadetki letos vidno pomagal do visokega četrtega mesta po polovici sezone.

Najbolj enotne odgovore so vprašani ponudili ob vprašanju, kdo bo letos osvojil naslov nemškega prvaka. Kar 82,5 odstotka jih je napovedalo slavje münchenskega Bayerna, ki ima po jesenskem delu na prvem mestu tri točke prednosti pred zasledovalci.

Zadnje vprašanje v anketi je nogometaše spraševalo, če podpirajo uvedbo tehnologije na golovi črti, ki bi olajšala presojo sodnikov ob nejasnih situacijah, ali je žoga prečkala golovo črto ali ne. Projekt, za katerega je predsednik Fife Sepp Blatter napovedal, da bo pripravljen do svetovnega prvenstva leta 2014 v Braziliji, podpira 65,8 vprašanih.