V najnižji del rudnika, poimenovanega po nekdanji pruski cesarici, so se podali vsi največji zvezdniki kluba iz Gelsenkirchna vključno s 34-letnim španskim napadalcem Raulom.

Obisk je na nogometaše, ki jih njihovi navijači prav zaradi rudnika v neposredni bližini mesta kličejo rudarji, pustil velik vtis. Nad rudnikom, v katerem temperatura presega 30 stopinj Celzija, je bil kljub smradu, hrupu in težkemu zraku še posebej navdušen prav Raul.

"Bilo je zelo toplo. Na površju je veliko lepše. Obisk je bil nadvse poučen, saj smo lahko videli, kako trdo morajo naši navijači garati za vsak evro. Zdaj smo še toliko bolj motivirani. Želimo se boriti za naslov prvaka prav zaradi teh ljudi. Za Bayernom zaostajamo le tri točke in verjamem, da imamo dobre možnosti za lovoriko,“ je po obisku 1078 metrov globokega rudnika povedal nizozemski igralec Klaas-Jan Huntelaar.

Nad obiskom pa so bili navdušeni tudi tamkajšnji rudarji, ki so trenerju Huubu Stevensu poklonili repliko krožnika, ki jo ob koncu sezone prejme zmagovalec prvenstva, a ga je 58-letnik prijazno odklonil.