Arsenal je prek svojega najboljšega strelca Robina van Persieja povedel v peti minuti, Swansea pa je izenačil že v 16. minuti. Do konca prvega polčasa se mreži nista več zatresli, strelci pa so se ponovno prebudili v nadaljevanju. V 58. minuti je Nathan Dyer prvič povedel domače v vodstvo in to je bil znak za gostujočega trenerja Arsena Wengerja, da mora okrepiti napadalne vrste, če želi Arsenal priti do kakšne točke.

V 63. minuti je tako v igro namesto Andreja Aršavina poslal Henryja, kar je očitno pomagalo, saj je že šest minut kasneje Theo Walcott izenačil izid na 2:2. A veselje ob izenačenju se ni še niti dobro poleglo, ko je Danny Graham le minuto kasneje ravno po napaki Henryja Swansea znova popeljal v vodstvo in kot se je izkazalo, je bil to zmagoviti zadetek, saj Arsenal ni več našel poti do domače mreže.

Po tekmi je Henry pozval soigralce, da se gredo zahvaliti številnim navijačem Arsenala, ki so jih prišli spodbujat na gostujočo tekmo. Večina jih je kljub porazu nagradila z aplavzom, vsi pa niso bili tako zadovoljni. Eden od nezadovoljnežev je zato Henryju zabrusil: “Kje so zdaj vaše srce, karakter in borba?“, Francoz pa mu je odvrnil: “Podpiraj moštvo in igralce in ne bodi negativen!“, pri tem pa naj bi mu z rokami namignil, naj pride na igrišče na pogovor na štiri oči, kar so ujeli tudi fotografi.


Foto: daylife.com