Pred 18. krogom sta si prvo mesto delila Milan in Juventus, Udinese pa je za njima zaostajal dve točki, četrti Lazio pa je bil z zaostankom sedmih točk že nekoliko bolj oddaljen. Po včerajšnjih tekmah je situacija na vrhu precej bolj napeta.

Juventus je doma proti Cagliariju povedel že v sedmi minuti, ko je zadel Mirko Vučinić, tudi v nadaljevanju tekme pa so nogometaši “stare dame“ prevladovali na terenu in bi morali po vseh pričakovanjih osvojiti nove tri točke. A na začetku drugega polčasa so gostom dopustili, da so iz edinega strela v okvir vrat na tekmi dosegli izenačujoči zadetek, ko je zadel Andrea Cossu. Juventus je nato do konca tekme jalovo napadal in ni našel rešitve za obrambno postavitev gostov, tako da se je moral zadovoljiti le s točko, kar pa je bilo dovolj, da je sedaj sam na prvem mestu, saj je v tem krogu edini od vodilne trojice prišel do točke.

Udinese je včerajšnjo tekmo sicer začel dobro in po prvem polčasu vodil z 1:0, v drugem delu igre pa je moral Samir Handanović iz svoje mreže pobrati kar tri žoge in Udinese je z 2:3 izgubil na gostovanju pri Genoi. Valter Birsa je celo tekmo presedel na domači klopi.

V večernih urah je bila odigrana še zadnja tekma kroga, v kateri sta se na San Siru pomerila mestna tekmeca Milan in Inter. Vloga favorita je pripadla “domačim“, ki so v letošnji sezoni prikazali bolj konstantno igro in naj bi bili ob Juventusu edini kandidat za osvojitev naslova prvaka. A po sinočnji tekmi so se razmere nekoliko spremenile in v boju za scudetto se je kar naenkrat znova znašlo pet ekip.

“Derbi della Madonnina“ je namreč pripadel Interju, ki je tekmo dobil z zadetkom Diega Milita v 54. minuti. Črno-modri so s šesto zaporedno zmago v prvenstvu še dodatno zmanjšali zaostanek za vodilnimi, saj sedaj za Juventusom zaostajajo le še šest točk in glede na to, da je do konca prvenstva še 20 krogov, lahko mirno vrnemo Inter v boj za prvo mesto, čeprav jih je po katastrofalnem začetku sezone že večina odpisala.

Včeraj pa je bila odigrana še ena tekma, zanimiva za Slovence. V Veroni sta se pomerila Chievo in Palermo, na igrišču pa so si nasproti stali štirje slovenski reprezentanti. V domači obrambni vrsti sta delo izvrstno opravila Bojan Jokić in Boštjan Cesar, Chievo pa je z 1:0 ugnal Palermo, za katerega je Josip Iličić odigral celo tekmo, Armin Bačinović pa je bil zamenjan v 76. minuti. Na tribuni je bil tudi slovenski selektor Slaviša Stojanović, ki si je z novim vodstvom reprezentance ogledal igro štirih reprezentantov.

Lestvica serie A: Juventus 38, Milan 37, Udinese 35, Lazio 33, Inter 32, ...