Najstniki kar niso mogli verjeti svojim očem, ko je na šolskem parkirišču parkiral bentley iz njega pa je stopil napadalec Manchester Cityja Mario Balotelli. Italijan je odhitel v šolo, kjer je dijake prosil, naj mu pokažejo pot do sanitarij.

Vendar pa Balotelli po opravljeni potrebi ni pobral šila in kopita, ravno nasprotno, sprehodil se je do učiteljskega kabineta in nekaj besed spregovoril z učitelji. Ti so mu v družbi treh prijateljev razkazali šolo, pri tem pa so mu ves čas sledili tudi učenci, ki navijajo za sinje modre.

"Okoli šole se je sprehajal, kot da je njegova in vsi so mu sledili. Tudi sam sem navijač Cityja in kar neverjetno ga je bilo videti tu, četudi je bilo vse skupaj videti nekoliko nenavadno,“ je priznal 18-letni učenec Edward Gasson.

"Ko se je sprehajal po šoli, so vsi dijaki, ki držijo pesti za City, navijali zanj. Bil je zelo sproščen in kar nekoliko nenavadno ga je bilo videti na naši šoli,“ pa je za Manchester Evening News dejal Gassonov sošolec Josh Keogh.

Nad nenadejanim obiskom pa niso bili navdušeni le učenci temveč tudi učitelji. "Pri Xaverianu smo navdušeni nad obiskom Maria. Nismo ga uspeli vpisati na nobenega izmed tečajev, a je vedno dobrodošel,“ pa je za konec povedal predstavnik šole.