Obratno uspešen je bil Liverpool, ki je v FA pokalu s 5:1 odpravil Oldham in si v naslednjem krogu zagotovil obračun z Unitedom, včeraj pa si je z gostujočo zmago na stežaj odprl vrata v finale ligaškega pokala, kjer bo nasprotnik vsekakor premagljiv, saj se v drugem paru merita drugoligaša Crystal Palace in Cardiff City (prvo tekmo je dobil C. Palace z 1:0).


Mario Balotelli je bil zaradi slabe igre in lažje poškodbe zamenjan že v 39. minuti. (Foto: AP)

Liverpool in City sta se na Etihadu pomerila že drugič v osmih dneh. Pred dobrim tednom dni je v ligaškem obračunu City slavil s 3:0, a bi se tekma lahko tudi drugače razpletla, saj je imel Liverpool takrat v začetnih minutah premoč in je preko Stewarta Downinga zapravil tudi izjemno priložnost, kar se jim je potem v nadaljevanju maščevalo. Zelo podobno se je začel tudi včerajšnji obračun, saj je Liverpool v prvih 15 minutah gospodaril na igrišču in imel prek Andyja Carrolla in Stevena Gerrarda dve lepi priložnosti, kjer pa je obakrat dobro posredoval Joe Hart. Da pa začetna premoč “redsov“ ni bila ponovno zaman, je poskrbel legendarni kapetan, ki je v 13. minuti izkoristil enajstmetrovko, ki jo je sodnik upravičeno dosodil zaradi prekrška Stefana Savića v kazenskem prostoru nad Danielom Aggerjem.

City je po prejetem zadetku poskušal zaigrati napadalneje in priti vsaj do izenačenja, a je bila njihova igra tokrat zelo bleda in povsem neprepoznavna. Roberto Mancini je bil sinoči brez glavnih dveh igralcev na sredini igrišča Yaye Toureja in Davida Silve, velikega primanjkljaja pa niti z rezervisti ni mogel nadomestiti, tako da je Liverpoolova mreža vse do konca ostala nedotaknjena, čeprav je imel predvsem v drugem polčasu City pobudo in tudi nekaj priložnosti.