Henry je po pristanku na dvomesečno posodo iz New Yorka, zablestel že na prvi tekmi. Na tekmi FA pokala proti Leedsu je dosegel edini zadetek in topničarjem pomagal k uvrstitvi v naslednji krog. Izkušeni francoski napadalec je še vedno pod vplivom veličastnega ponedeljkovega večera, nadeja pa se, da bo tudi na prihodnjih tekmah lahko klubu pomagal do zmag, ki bi Arsenal popeljale nazaj v vrh angleškega prvenstva.

“Konkurenca v boju za mesta, ki prihodnje leto vodijo v ligo prvakov, je letos zares huda. Trenutno peto mesto pa zagotovo ni nekaj, s čimer bi bil navijač Arsenala zadovoljen, še manj pa njegovi igralci. Če se spomnite, na kakšen način je Arsenal prišel do tega petega mesta, je očitno, da je klub v vzponu. Sam sem prišel v klub, da pomagam tem fantom še višje, pa če bom igral 20, 30 ali 35 minut. Vedno bom dal vse od sebe,“ je povedal novi in stari ljubljenec občinstva na Emiratesu.

Henry je za Arsenal igral osem let, nato pa je leta 2007 prestopil v Barcelono, kjer se ni najbolje znašel, od tam pa je odšel v New York. Po štirih letih se je Francoz vrnil v London, kjer ima status klubske legende.

“Zavedam se, da moj povratek v Arsenal ni dolgoročen in zato želim v vsak trening in vsako tekmo vložiti celega sebe. To je nekaj, česar pred tem nisem počel. Veste, kako je, ko se na vsake dva ali tri dni vračaš na isto mesto in igraš tekme? Nezavedno v tem ne uživaš toliko, kot bi moral. Sedaj pa vem, da želim tu ob vsaki priložnosti iz sebe izvleči maksimum,“ je Henry zagotovil, da je zelo motiviran za tekme v Arsenalovem dresu.

Francoz pa se zaveda, da v Londonu ne bo v glavni vlogi, kot je bil pred leti. “Ko sem iz Barcelone odšel v ZDA, sem si rekel, da se v Evropo ne bom več vračal. A ko te pokliče najljubši klub, je nemogoče, reči ne. A nisem neumen, da bi mislil, da bom začenjal tekme v prvi enajsterici, saj nimam več 25 let. In nikar ne pričakujte čudežev, da bom, tako kot nekoč, vzel žogo na sredini igrišča, nato pa preigral pet ali šest igralcev in zabil gol.“