Nekdanji brazilski reprezentant Leonardo je po koncu lanske sezone odšel z mesta trenerja milanskega Interja in postal športni direktor v na novo bogatem pariškem klubu, katerega lastniki so lani postali arabski milijarderji. Njegove poteze pa očitno niso povsem razumljive Maradoni.

“Ne vem več, kaj je Leonardo. Ali je igralec, trener, agent ali prodajalec nafte?“ se je cinično vprašal Maradona, pri tem pa pozabil, da tudi sam trenutno sedi na klopi kluba, katerega lastniki so bogati arabski tajkuni, ki so obogateli z nafto, njemu pa verjetno vsak mesec izročijo ček s kar nekaj ničlami.

“Nisem razumel že njegovega odhoda v Inter, še manj pa razumem njegov odhod v PSG. Do zdaj še nisem opazil takšnega obnašanja v nogometu. Takšnih stvari se ne počne. Prestop iz Milana v Inter je, kot bi prestopil iz Boce v River. To je izdaja! Izdajalci pa vedno podpisujejo pogodbe s tistimi, ki imajo več denarja, to pa so denimo ljudje, ki so kupili PSG,“ je bil do Brazilca oster Maradona.

Leonardo legendarnemu Argentincu ni ostal dolžan, a mu je odgovoril na veliko bolj gosposki način. “Maradona ima prav. Tudi jaz tega ne razumem. A v čast mi je, da za Pelejem in Messijem tretji najboljši nogometaš vseh časov govori o meni in PSG-ju. To je izjemno,“ je sarkastično dejal Leonardo, ki je verjetno kar dobro zadel šibko točko Maradone.