Favorit za osvojitev nagrade je prvi zvezdnik Barcelone Lionel Messi, ki je nagrado osvojil lansko in predlansko leto. V kolikor mu uspe zlato žogo osvojiti še tretjič zapored, bo po  Michelu Platiniju postal šele drugi nogometaš v zgodovini, ki mu je uspel ta podvig.

"Verjamem, da bo zlato žogo tretjič zapored osvojil Messi in tako dosegel moj rekord. Sam sem v Juventus prišel s 27 leti, on pa v Barcelono s 13. Časi se spreminjajo, če bi tudi jaz odrastel pri Juventusu, bi jih zagotovo osvojil še več,“ je pred današnjo slovesnostjo dejal predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Michel Platini, podobnega mnenja pa je tudi Messijev rojak Diego Maradona. "Leo je najboljši in si zasluži to nagrado.“

"Messi je trenutno najboljši nogometaš na svetu in si to nagrado zasluži. Upam, da bom nekega dne tudi sam igral tako dobro kot on,“ pa je izdal najstniški zvezdnik Santosa Neymar, ki se po pisanju tujih medijev utegne Messiju že zelo kmalu pridružiti pri Barceloni.

Drobni Argentinec pa ne velja za favorita le v očeh nogometnih veljakov, temveč prednjači tudi na stavnicah, čeprav so mnogi mnenja, da si naslov najboljšega nič manj ne zasluži njegov klubski soigralec Xavi. Španec ima namreč v svoji posesti ravno toliko lovorik kot Messi, poleg tega pa se lahko pohvali tudi z naslovom svetovnega in evropskega prvaka, ki ga je osvojil s svojo reprezentanco.