Najboljši igralec münchenskega Bayerna, ki je v letošnji sezoni na sedmih tekmah lige prvakov dosegel sedem golov, v nemški bundesligi pa je na 16 tekmah kar 17-krat zatresel mrežo nasprotnikov, je razkril, kakšnemu ritualu je zvest pred tekmo.

"Vedno najprej oblečem levo nogavico in nato tudi levo 'kopačko'. To je edino. No, ni res, tudi na stranišče v slačilnici grem vedno skozi levi vhod," je povedal Gomez, ki uspešno sezono pripisuje tudi svojim malim ritualom.

Gomez bo imel v drugi polovici letošnje sezone priložnost, da doseže nekaj, kar v Nemčiji ni uspelo nikomur že 35 let. Zadnji igralec, ki je v bundesligi v eni sezoni dosegel vsaj 30 zadetkov, je bil Dieter Müller, ki mu je to v dresu Kölna uspelo v sezoni 1976/77, ko je zabil 34 golov. V dresu Bayerna je to nazadnje uspelo legendarnemu Gerdu Müllerju leta 1974, ko je zabil točno 30 golov.

Ob izjemnih predstavah nemškega reprezentanta v zadnjem času niti ne čudi, da ga je nedavno nemški trener Ottmar Hitzfeld primerjal kar z Lionelom Messijem, ko je dejal, da je Gomez za Bayern tako pomemben, kot je za Barcelono Messi.