Kot piše Gazzeta dello Sport, je Fariniju njegov nekdanji soigralec iz mladinskega moštva Rome Alessandro Zamperini konec septembra ponudil kar 200 tisoč evrov, da podkupi vratarja in obrambnega soigralca svojega moštva, ki bi tako tekmo odločila v korist Cesene.

Farina je ponudbo odbil in primer prijavil policiji, ta pa je nemudoma ukrepala. Ker se je nogometaš uspel upreti skušnjavi, danes pri naših zahodnih sosedih velja za pravega nacionalnega junaka. Častno dejanje ni ostalo neopaženo niti pri selektorju azzurov Cesaru Prandelliju, ki se je nogometaša za nagrado odločil vpoklicati v reprezentano.

"Farina je pokazal hrabrost in neverjetno notranjo moč. Kar je naredil, ni lahko, zato ga moram sedaj vpoklicati in se mu zahvaliti,“ je povedal Prandelli, ki nanj računa na februarskem prijateljskem obračunu proti ZDA.

"Poziv na reprezentančne priprave je lepa nagrada, a kar je naredil, bi moralo biti nekaj običajnega za vse udeležence v svetu športa. Če bi tej zgodbi pripisovali prevelik pomen, bi na nek način namignili, da je nogomet prežet s korupcijo. Ta šport nenazadnje ne vodijo kriminalci in stavna mafija,“ pa je dejal predsednik Gubbija Marco Fioriti, ki ne želi, da se njegovega varovanca obravnava kot heroja.