Eintracht iz Frankfurta je v ponedeljek gostoval pri ekipi St. Paulija, ki je zaradi svojih nasilnih navijačev pogosto deležna hudih kritik.

Kljub temu da se podporniki domačega moštva tudi tokrat niso obnašali pretirano vzorno, se je pod drobnogledom zaradi pomanjkanja športne kulture tokrat znašel igralec Eintrachta Pirmina Schwegler.

Slednjega je med tekmo v glavo zadel predmet s tribune, zaradi česar se je nogometaš le trenutek za tem zgrudil na tla in se začel zvijati po travniku.

Na pomoč je nemudoma prihitela zdravniška služba, a prav veliko dela ni imela, saj se je izkazalo, da je Schweglerja v glavo zadel le zavojček papirja, njegovo valjanje po igrišču pa ni bilo nič drugega kot zelo dober teatralni vložek.

"Predmet ni bil trd, a me je presenetil,“ se je po tekmi skušal izgovoriti nogometaš, ki je bil pri hlinjenju poškodbe tako zelo prepričljiv, da je sodnik celo razmišljal o prekinitvi srečanja.

Ob tem verjetno ni treba dodati, da se je igralec že kmalu vrnil na igrišče in tekmo, ki jo je z 2:0 dobil St. Pauli, brez težav odigral do zadnjega sodnikovega žvižga.