Tudi letos za prvega favorita za osvojitev zlate žoge velja Lionel Messi, ki ima priložnost nagrado osvojiti že tretje leto zapored. Argentinčev največji konkurent je prav njegov soigralec Xavi, medtem ko Cristianu Ronaldu kljub odlični sezoni javnost prav velikih možnosti ne pripisuje.

Kdo od Barceloninih nogometašev si zlato žogo bolj zasluži, je po izvrstnih predstavah obeh nogometašev v letošnjem letu težko oceniti, kljub temu pa Fabio Canavarro že ima svojega kandidata. "Zlato žogo bi podelil Xaviju, saj se mi zdi to še najbolj pravično. Moram povedati, da me je lanski izbor razočaral, saj sta si Iniesta in Xavi nagrado bolj zaslužila kot Messi,“ je brez dlake na jeziku za portal Italia Football izdal Italijan.

Cannavaro sicer zelo dobro ve, koliko truda je potrebno vložiti za osvojitev zlate žoge, saj jo je leta 2006 po zmagoslavju svoje reprezentance na svetovnem prvenstvu v Nemčiji prejel tudi sam.

Zmagovalec Fifinega izbora za zlato žogo bo postal znan na svečani prireditvi 9. januarja prihodnje leto v švicarskem Zürichu