Villa, ki letos v dresu Kataloncev ne blesti, je zaradi svojega statusa v moštvu Josepa Guardiole izredno nezadovoljen. Pri klubu naj bi španskega reprezentanta sicer bili pripravljeni izpustiti, a le pod pogojem, da zanj prejmejo vsaj 40 milijonov evrov, kolikor je zanj nogometni velikan odštel Valencii.

Španski reprezentant, ki ima z Barcelono podpisano štiriletno pogodbo in mu na leto navrže sedem milijonov evrov, bi po pisanju Marce svojo kariero utegnil nadaljevati na Otoku. Čeprav je njegov odhod iz Španije zaenkrat le malo verjeten se že omenjajo klubi kot so Chelsea, Liverpool in Aston Villa.

Guardiola: Marca laže

Na pisanje Marce pa se je že ostro odzval Guardiola, ki je takšna namigovanja že zanikal. "Marca laže. Z Villo se sicer od tekme v Madridu nisem pogovarjal, a v mojih načrtih so vsi igralci. Jaz sem tisti, ki med sezono sestavi 25 različnih prvih postav, saj mislim, da je to najbolje. Večina igralcev bo nadaljevalo z igranjem za klub v tej in naslednji sezoni. Želim si, da bi lahko igral s 15 nogometaši, saj bi tako lahko priložnost dobili vsi,“ je z Japonske, kjer Barcelona nastopa na svetovnem klubskem prvenstvu sporočil strateg Barcelone.